Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, 2018- 2019 yılı eğitim ve öğretim yılı münasebetiyle açıklamalarda bulundu. Gün, yeni eğitim- öğretim yılında 3 bin 282 öğretmenle, 40 bin 97 öğrencimize eğitim vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

2018 – 2019 eğitim – öğretim yılında ziller çaldı. Erzincan’da binlerce öğrenci ders başı yaptı. Yeni eğitim yılında Erzincan’da okula ilk defa başlayacak öğrenci sayası ise 3 bin 242 olarak belirlendi.

Yeni eğitim yılı dolayısıyla açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, herkese hayırlı olmasını dileyerek konuşmasında şunlara yer verdi; “2018 – 2019 eğitim öğretim yılı bugün Türkiye ile eş zamanlı olarak Erzincan’da zilleri çaldık. Erzincan’da 241 kurumumuzda 2 bin 403 derslikte 3 bin 282 öğretmenimizle, 40 bin 97 öğrencimiz için ziller çaldı. Burada bu yıl ilk defa birinci sınıfa başlayacak olan öğrenci sayımız 3 bin 242. Toplamda öğrenci sayımız 40 bin 97 olmakla birlikte okul öncesi öğrencilerimizin kayıt dönemi yıl boyunca devam ediyor.

ÜCRETSİZ KİTAPLARIMIZ DAĞITILIYOR

Ücretsiz kitap dağıtımı ile ilgili olarak şuan 222 bin kitap imimize geldi. İlkokul ve ortaokul öğrencilerimizin kitapları dağıtımı yapıldı. Cumartesi ve Pazar günü liselerimizin dağıtımı yapılacak. Diğer taraftan Tercan, Çayırlı ve Otlukbeli  ilçemize kitaplar oradan dağıtılacak.  Refahiye, Kemah, İliç ve Kemaliye ilgili olarak da Refahiye’den  dağıtılacak.  Çocuklarımız okula başladığı birinci günden itibaren  kitaplarını da hazır bir şekilde  görecekler.  

HEDEFLERİMİZ YÜKSEK

2018 – 2019 yılı ve daha sonra ki yıllar için plan ve programı çalıştaylarımız ile yapacağız. Eğitimde niteliği yakalayabilmek öğrencilerimizi bu konuda potansiyeli en yüksek yerlere çıkarabilmek..  Öğretmen arkadaşlarımız ve idarecilerimizle  birlikte bir ekip ruhu içerisinde, öğrencilerimizin hak edecekleri yerlere gelmeleri ile ilgili olarak tüm çabamızı birlikte göstereceğiz.  Ben bu eğitim, öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.