Erzincan'da, Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) "1-7 Mart Deprem Haftası" dolayısıyla deprem, kurtarma ve yangın tatbikatı yapıldı.

Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesindeki tatbikat öncesi öğrencilere, deprem ve yangın anında nasıl davranmaları gerektiği anlatıldı. Daha sonra çalan alarm sesiyle sınıfta sıraların altına giren öğrenciler, deprem pozisyonu aldı. İkinci alarm sesiyle öğrenciler okulu tahliye ederek, bahçedeki güvenli alana geçti.

Senaryo gereği okulun ikinci katında mahsur kalan bir grup öğrenci, AFAD ekibince çelik halatlarla sedye ve sepet kullanılarak pencereden tahliye edildi, yaralılar ambulanslarla hastaneye götürüldü. İtfaiye ekipleri ise mahsur kalan 2 öğrenciyi pencereden itfaiye aracının sepetine alarak kurtardı. AFAD, itfaiye ve 112 Acil Servis ekiplerinin katıldığı tatbikat başarılı şekilde tamamlandı.

Öğrencilere yangının nasıl söndürülmesi gerektiği de uygulamalı olarak anlatıldı.

AFAD İl Müdürü Kadir Çelik, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesinde arama kurtarma, tahliye ve ilk yardım tatbikatının başarılı şekilde tamamlandığını söyledi.

Çelik, amaçlarının doğal afetlere karşı bilinçli bir gençlik yetiştirmek olduğunu kaydetti.