Erzincan da Üniversitesinde"Girişimcilik ve KOSGEB Girişimcilik Destekleri" konferansı düzenlendi.

Erzincan Üniversitesinde 6. KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında Mühendislik Fakültesi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Erzincan Hizmet Merkezi işbirliğiyle "Girişimcilik ve KOSGEB Girişimcilik Destekleri" konferansı düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Erzincan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özel, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Çelik, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Polat, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Nişancı, KOSGEB Erzincan Hizmet Merkezi Müdürü Semra Öztürk Boroğlu, öğretim elemanları, öğrenciler ve davetliler katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Çelik Türkiye'de girişimcilik anlayışına değindi.

Girişimcilik konulu sunumunda bir girişimcinin sahip olması gereken özellikleri anlatan Doç. Dr. Murat Çetin ise, girişimcinin enerjik bir yapıya sahip olması gerektiğini aktararak enerjik olmanın girişimcilikte çok büyük bir etkiye sahip olduğunu ifade etti.Çetin, "Türkiye genç bir nüfusa sahip ve işsiz sayısı fazla olan bir ülke.Bu nedenle bizim girişimcilere ihtiyacımız var.İyi bir girişimci istihdam oluşturmaya en yatkın kişidir.Türkiye'nin buna ihtiyacı var" dedi.Dünyadan ve ülkemizden girişimcilik örnekleri ile sunumunu tamamlayan Çetin, öğrencilerden gelen soruları da cevaplayarak "Önemli olan icat etmek değil, bunu geliştirip katkı sağlamaktır" tavsiyesinde bulundu.

KOSGEB Erzincan Hizmet Merkezi Müdürü Semra Öztürk Boroğlu da KOSGEB'in destek programları hakkında bilgi vererek Erzincan'da KOSGEB desteği ile işletmelerini kuran 2 genç girişimciyi sahneye davet etti. KOSGEB'den aldıkları destekle kendi işletmelerini kuran genç girişimciler kendi başarı hikayelerini katılımcılarla paylaşarak öğrencilere tavsiyelerde bulundular.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Adnan Özel de konferansın önemli bir etkinlik olduğuna değinerek, dünya çapında isim yapmış girişimcilerden alıntı yaparak "Girişimci olmak istiyorsanız bakış açınızı geniş tutup farklılıklarla uğraşmalısınız" dedi.