Erzincan'daki bir okulda, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde öğrencilere yönelik deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Erzincan IMKB Nevzat Ayaz Fen Lisesinde gerçekleştirilen tatbikat öncesi öğrencilere, deprem ve yangın anında nasıl davranmaları gerektiği konusunda AFAD görevlilerince bilgi verildi.

Senaryo gereği çalan deprem alarmı sıraların altına giren 354 öğrenci ve 25 personel, ardından kısa sürede okuldan tahliye edilerek bahçedeki güvenli alana alındı.

Öğrenciler daha sonra bu süreçte yine senaryo doğrultusunda okulun bahçesinde çıkan yangını AFAD ekiplerininde yardımıyla yangın tüpleriyle söndürdü.

Gerçeğini aratmayan tatbikatta öğrenciler bu tür durumlarda yapmaları gerekenleri uygulamalı olarak öğrendi.

Okul Müdürü İdris Meral yaptığı açıklamada, Erzincan'ın deprem bölgesi olduğunu ifade ederek, tatbikatın önemine vurgu yaptı.

Meral, "Bir okulda, pansiyonda yangın ya da benzeri bir felaket olmadan ne zaman neyi yapacağınızı pratik etmeniz lazım. Tatbikat bu işi ciddiye aldığımızı gösteriyor. Biz lise son sınıftayken Erzincan'da 1992 depremi oldu. Yani olmayacak diye bir garanti yok, dolayısıyla bu işi ciddiye almalıyız."