Öğretmenlere yönelik Mesleki Çalışmalar kapsamında Salih Erkan İlkokulu Öğretmenlerine Özel Eğitim Konusunda eğitimler verildi.

2016 – 2017  Eğitim Öğretim yılının sona ermesinin ardından öğretmenlere yönelik seminer çalışmalarına devam ediliyor.  Geçtiğimiz eğitim öğretim yılının değerlendirmesinin yapıldığı seminerlerde, öğretmenlere yeni öğretim yöntemleri hakkında da bilgiler veriliyor. Bu kapsamda Salih Erkan İlkokulu öğretmenlerine Rehber Öğretmen Selim BEKTAŞ tarafından Özel Eğitim konusunda bilgiler verildi.

Rehberlik Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni Selim BEKTAŞ, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilere “Engelli Olmak bir eksiklik değildir” anlayışı içinde bu öğrencilerin en üst düzeyde toplumsal uyumu sağlamalarını hedeflediklerini söyledi.  Erken çocukluk döneminde özel eğitimin önemine değinen Selim BEKTAŞ sözlerine şöyle devam etti. “Bebeklik döneminden itibaren sistemli ve gerektiği kadar özel eğitimden yararlanan engelli çocukların normal yaşama uyum sağlamaya daha yatkın olduklarını söyleyebiliriz.”

Okulların tatil olması nedeniyle öğrencilere ve velilere de uyarılarda bulunan Rehber Öğretmen Selim BEKTAŞ, tatil süresince öğrencilerin çeşitli spor dallarına zaman ayırmalarının onların zihinsel gelişmesine de katkı sağlayacağını söyledi. “ Bu nedenler velilerin öğrencilerini çeşitli spor aktivitelerine yönlendirmelerini öneriyorum.” Dedi.