Salih Erkan İlkokulu tarafından düzenlenen eğitimde psikolojik danışman ve rehber öğretmen Oğuzhan Çelik tarafından öğrenci velilerine yönelik “Mahremiyet Eğitimi Semineri” verildi.

Salih Erkan İlkokulu Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime öğrenci velileri ve öğretmenler katıldı. Çocuk eğitiminde ailenin önemine vurgu yapan Rehber Öğretmen Oğuzhan ÇELİK, “İnançlar, değerler, gelenekler ve iyi alışkanlıklar daha çok aile içinde kazanılır. Çünkü çocuğun şahsiyetini kazandığı devre, aile içinde geçer. Onun en çok sevdiği, inandığı, güvendiği ve özendiği ideal tip, anne ve babadır” şeklinde konuştu.

Seminerde ayrıca çocuklara mahremiyet eğitiminin nasıl verileceğini ve çocukların cinsel istismardan nasıl korunacağı yönünde bilgiler veren Oğuzhan ÇELİK sözlerine şöyle devam etti.

“Cinsel istismar tüm sosyo-ekonomik çevrelerde görülebilir. Çocukların bu konuda bilinçlendirilmesi gerekmektedir.”

Ebeveynlerin de aile içinde çocuklara nasıl yaklaşımda bulunması gerektiğini açıklayan Çelik, istismarı yapabilecek insan karakterleri üzerinde de bilgiler aktardı.

Eğitime katılan veliler seminerin çok verimli geçtiğini belirtirken Okul Müdürü Ahmet Sağsöz de seminere katılan Oğuzhan Çelik’e ve velilere teşekkür etti.