Tepebaşı Belediyesi’nin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaşı olduğu uluslararası çevre eğitim programı Eko-Okullar Çevre Çocuk Meclisi devam ediyor. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı 14’üncü Dönem 1’inci Çalıştayı’nda başkanlık seçimi yapılırken, öğrenciler demokrasinin en önemli göstergesi olan seçme ve seçilme hakkını kullandı.

Tepebaşı Belediyesi’nin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaşı olduğu uluslararası çevre eğitim programı Eko-Okullar Çevre Çocuk Meclisi faaliyetlerini sürdürüyor. Çevre Çocuk Meclisi Çalıştayı, Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu, Eko-Okullar İl Koordinatörü Nadir Erdem, ilkokul ve ortaokullardan çok sayıda öğrenci ve koordinatör öğretmen, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkililerinin katılımı ile Tepebaşı Belediye Meclis Salonu’nda düzenlendi.

“Temiz bir dünyada yaşamak temel insan hakkıdır”

Eskişehir’den 44 okulun dâhil olduğu Eko-Okullar Çevre Çocuk Meclisi Çalıştayı’nın açılışında konuşan İl Koordinatörü Nadir Erdem, “Bugün Türkiye’de tek ve Eskişehir Eko-Okullarına özgü olan ‘Çevre Çocuk Meclisi’nin 14. Dönem 1. Çalıştayı’nı gerçekleştiriyoruz. İçinde yaşadığımız yüzyılın en önemli çevre sorunu küresel ısınma, iklim değişikliği ve buna bağlı olan çevre sorunlarıdır. Bugünü ve geleceği yaşayacak çocukların temiz bir çevrede ve dünyada yaşamasının temel insan hakkı olduğunun farkındayız. Bu nedenle Çevre Eğitim Projesi Eko-Okullar Programını yürüten değerli okul koordinatör öğretmen arkadaşlarım, idarecilerimiz ve siz sevgili öğrencilerimiz ile çevre duyarlılığımızı sürdüreceğimiz çalıştaylarımız devam edecek. Desteğini her zaman yanımızda hissettiğimiz Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a teşekkür ediyorum” dedi.

Türkülere konu olan telli turnalar Erzincan’da görüntülendi Türkülere konu olan telli turnalar Erzincan’da görüntülendi

“Çevre Çocuk Meclisi’ni önemsiyoruz”

Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu, “Çevre Çocuk Meclisi’ni çok önemsiyoruz. Biz sizlerin çevre alanında çalışacağınız ve çevre bilinci alacağınız için çok mutluyuz. 14’üncü dönemimiz de hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri de çevreye duyarlı çalışmaların daima destekçisi olunacağını ifade ederek, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı 14’üncü Dönem 1’inci Çalıştayı’nda tüm aday öğrencilere başarılar diledi.

Yeni Başkan seçildi

Ardından hazırlanan film ile geride kalan dönem boyunca Eko-Okullar tarafından gerçekleştirilen çalışmalar izlendi. Daha sonra başkan adayları 3’er dakikalık propaganda konuşmalarını gerçekleştirdi. Çeşitli okullardan 10 öğrencinin aday olduğu Çevre Çocuk Meclisi başkanlığına, yapılan oylama neticesinde Özel Atayurt Ortaokulu’ndan Bade Hanzade Metin, başkan yardımcılığına ise Özel Bilnet Ortaokulu’ndan Melisa Er ve Ata Ortaokulu’ndan Rabia Buğlem Çelik seçildi.

2023-2024 eğitim-öğretim yılı 14’üncü Dönem 1’inci Çalıştayı, yeni seçilen Başkan Bade Hanzade Metin’in teşekkür konuşması ve faaliyet raporunun okunmasıyla sona erdi.