İSTANBUL (AA) - Boyner, 12-22 Ekim'de düzenlediği Kozmetik Festivali’nde güzelliğine ve bakımına önem verenleri buluşturdu.

Boyner'den yapılan açıklamaya göre, dünyaca ünlü markalar ve Boyner’e özel ürünlerin "çok özel" fiyatlarla sunulduğu festivalde, bazı etkinlikler de gerçekleştirildi.

Boyner’in Türkiye’nin dört bir yanındaki 93 mağazası ve boyner.com.tr’de kozmetik kategorisine özel uyguladığı her 250 TL alışverişe anında 50 TL indirim ve 100 TL hediye çeki kampanyası, müşterilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Festival ile kozmetik kategorisinin satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40’ın üzerinde, kozmetik alışverişi yapan müşteri sayısı da yüzde 45 arttı.

Festivalde en çok ilgi gören kategori olan parfüm, festival süresince yapılan genel kozmetik satışının yüzde 40’ını oluşturdu.

Makyaj ürünlerinde en çok maskara ve eye liner tercih edilirken, makyaj alışverişi kozmetik festivali genel satışlarının yüzde 20’sini oluşturdu. Cilt bakımı, yüzde 35 ile festival süresince en çok satış yapılan ikinci kategori oldu.