İSTANBUL (AA) - Allianz Türkiye, "Kronik Hastalık Destek Projesi"ni devreye aldı. İlk olarak diyabet tanısı bulunan ve ek prim ödeyenler için başlatılan proje kapsamında sigortalılara medikal ölçüm cihazı ve ekipmanını içeren özel bir kit ücretsiz olarak verilecek.

Şirket açıklamasına göre, Allianz Türkiye, kronik hastalığı bulunan müşterilerinin hayatını kolaylaştıracak Kronik Hastalık Destek Projesi'ni başlattı. Projeye ilk olarak diyabet nedeniyle ek prim ödeyen ve bu sisteme dahil olmayı kabul eden sigortalılar dahil edildi.

Projede, diyabet tanısı bulunan sigortalılara medikal ölçüm cihazı ve ekipmanları, veri aktarım cihazı ve taşıma çantasından oluşan özel bir kit hediye edilecek. 500 sigortalıya ücretsiz olarak verilecek olan kit ile kan şekerinin düzenli olarak ölçülmesi ve hastalığın kontrol altına alınması adına destek sağlanacak.

Sigortalılar ayrıca, ambulans gönderimi, tedavi konusunda bilgilendirilme ve doktora yönlendirilme hizmetlerini ücretsiz olarak alacak. Diyabet hastalarının belirlenen sayıda tetkik imkanı da anlaşmalı sağlık kurumlarında ya da ikamet adreslerinde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Allianz Türkiye, ilk çalışmanın sonuçlarına göre 2017 yılının ikinci yarısından sonra, hipertansiyon ve akciğer hastalıkları gibi diğer kronik hastalıkları da proje kapsamına almayı planlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Allianz Türkiye Sağlık Genel Müdür Yardımcısı Pınar Oruç Lembet, şunları kaydetti:

"Yenilikçi ürün ve hizmetlerimizle müşterilerimizin yaşam kalitelerini artırmak, hastalıklar yaşanmadan veya geri dönülmez sonuçlar yaratmadan önleyici çözümlerle onlara destek sağlamayı önemsiyoruz. Kronik Hastalık Destek Projesi de bu yönde attığımız adımlardan biri."

Dünyada ve Türkiye'de diyabet hastalarının sayısının her geçen gün arttığına dikkati çeken Lembet, "Projeye diyabet hastalığı ile başladık. Amacımız, ilk projenin sonuçlarını takiben uygulamayı yaygınlaştırmak, diyabet tanısı olan tüm müşterilerimize ve kronik hastalık tanısı bulunan diğer Allianz'lılara söz konusu hizmeti verebilmek" ifadelerini kullandı.