Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği için Erzincan’da KOSGEB’e 981 işletme başvuruda bulundu.Konuyla ilgili olarak KOSGEB Erzincan Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada;
"Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM ve Bakanımız Sayın Dr. Faruk ÖZLÜ tarafından 8 Aralık 2016 tarihinde yapılan, KOSGEB’e üye 15 bin KOBİ’ye ilk 12 ay geri ödemesiz toplam 3 yıl vadeli 50.000 TL kredi sağlanacağına yönelik açıklamalar doğrultusunda Başkanlığımız tarafından çalışmalara ve bankalarla görüşmelere ivedilikle başlanmıştır.
 Ülkemizde, yakın coğrafyamızda ve dünyada son dönemde yaşanan olaylar, iç ve dış kaynaklı gelişmeler nedeniyle sıkıntı yaşayan KOBİ’lerimize yönelik olarak ekonomik canlanmanın sağlanabilmesi amacıyla; KOSGEB Veritabanında kaydı onaylı, güncel KOBİ Beyannamesi olan işletmelere uygun koşullarda finansal destek sağlanması amacıyla 50.000 TL üst limitli 12 ay ödemesiz geri kalanı 3 (üç) ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Programı uygulanmaya alınmıştır.
 2016 yılı içerisinde, KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğinin başvuru dönemine kadar yaklaşık 147 bin yeni işletme kaydı ve KOBİ Bilgi Beyannamesi güncellemesi yapılmışken son on günde 178.682 yeni işletme kaydı ve 304.950 KOBİ Bilgi Beyannamesi güncelleme işlemi yapılmıştır. 15 bin KOBİ’nin yararlanabileceği, sözü edilen Kredi Faiz Desteği Programına ise 244.980 başvuru yapılmıştır.
 KOBİ’lerimizin KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğinden daha yaygın ve adil şekilde yararlanabilmesinin sağlanması amacıyla, TÜİK verilerine göre ildeki işletme sayısı esas alınarak il kotaları belirlenmiş ve belirlenen il kotası içerisinde de ölçeklere göre dağılım yapılmıştır. Başvuru yapan KOBİ’lerin ölçek grubuna göre tespitinde kota şu şekilde uygulanmıştır: Mikro Ölçekli İşletmeler: % 93 ; Küçük Ölçekli İşletmeler: % 6 ; Orta Ölçekli İşletmeler: % 1
 Bu kota uygulamasında her ölçek grubu kendi içinde çalışan sayısı bunun da eşit olması halinde net satış hasılatına göre yazılım sistemi tarafından yüksekten düşüğe doğru sıralanarak başvuru sıralaması oluşturulmuştur. Başvuru sıralamasına göre asil listede yer alan 15 bin KOBİ’ye http://sifirfaiz.kosgeb.gov.tr adresinden alacakları başvuru formu çıktısı ile Protokol kapsamındaki bankalara başvurmaları gerektiği sms ve e-posta ile bildirilmiştir.
 Bu kapsamda,
 - 15 bin KOBİ'nin yararlanabileceği KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği
Programına Türkiye genelinde 244.980 işletme başvuru yapmıştır. Erzincan İlinde ise bu sayı 981’dir.
 - KOBİ’lerimizin destekten daha yaygın ve adil şekilde yararlanabilmesinin sağlanması amacıyla, TÜİK verilerine göre ildeki işletme sayısı esas alınarak il kotaları belirlenmiş ve belirlenen il kotası içerisinde ölçeklere göre dağılım esasına göre başvurular yazılım sistemi tarafından değerlendirilmiştir. TÜİK verilerine göre Erzincan İli için belirlenen kota 35 işletme olup, ilgili işletmeler yukarıda belirtilen esaslar dahilinde yazılım tarafından değerlendirilerek belirlenmiştir.
 - KOSGEB destek ve hizmetlerinden yararlanmak isteyen işletmeler için KOSGEB Veri tabanına kayıt ve KOBİ Bilgi Beyannamesi güncelleme işlemleri yıl boyunca devam etmektedir.
 - KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Programı için ayrılan ödenek 2016 yılı bütçesinden karşılanacak olup,  2017 yılı ve sonrasında benzer programlar uygulanabileceğinden işletmelerin KOBİ Bilgi Beyannamelerinin güncel olması önem arz etmektedir."dedi