İSTANBUL (AA) - Türkiye İş Bankası ve kadın odaklı yatırım platformu Arya, kadın girişimciliğinin desteklenmesi amacıyla bir iş birliğine imza attı.

Türkiye İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye İş Bankası ve kadın odaklı yatırım platformu Arya, kadın girişimciliğinin desteklenmesi amacıyla bir işbirliğine imza attı. Banka, iş birliği kapsamında Arya’nın 2018 yılında gerçekleştireceği çalışmaların ana destekçisi olacak. İş Bankası ve Arya, kadın girişimcilere destek olmak ve gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla birlikte finansal okuryazarlık da dahil olmak üzere, eğitim ve seminerler düzenleyecek. Ayrıca, dünyanın farklı ülkelerinden gelen yatırımcılara, özel hızlandırma programından seçilen girişimcilerin sunum yaptığı "Arya Retreat" etkinliği ile başarılı bulunan girişimler ödüllendirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, ülke ekonomisinin büyümesi ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması için daha fazla kadının iş gücüne ve ticari hayata katılması gerektiğini vurgulayarak, "Çalışan, üreten kadın girişimcilere finansal ve danışmanlık anlamında destek olmanın ülkemiz ekonomisi açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Kadın girişimcilere yönelik, hem kendi kaynağımızdan hem de yurt dışı fonlarla sağladığımız finansman olanakları bulunuyor.

Ancak finansal olanaklar kadar, iş yapış şeklini konjonktüre göre değiştirmeyen, her zaman müşterisinin ihtiyaçlarına odaklanarak çözüm önerileri geliştiren bir banka olmak da önemli. Bu bakımdan kadın girişimciler arasında ayrıcalıklı bir yer edindiğimizi düşünüyoruz. Arya ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğini, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden dolayı da çok değerli buluyor ve kadın işletmelere faydalı olmasını dileyerek, tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Arya Kadın Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Serter de "Amacımız, pek çok kadının Arya ile yolunun kesişmesi, fayda sunulan ve değer yaratılan projelerin artması ve dayanışmanın, yardımlaşmanın en güzel örneği olarak model alınması… Bu amaçla İş Bankası gibi bir gücü arkamıza alarak sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda ilerlemekten mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ilk kadın odaklı yatırım platformlarından olan Arya, ana faaliyet alanı olarak kadın girişimcileri eğitim, etkinlik, hızlandırma programları, mentorluk, danışmanlık ve yatırım yoluyla destekliyor. Yüksek büyüme potansiyeli vadeden kadın liderliğindeki şirketleri doğru yatırımcılar ile bir araya getiren platform, kadın girişimcileri desteklemeye yönelik eğitimlerin yanı sıra motivasyon, bilinçlendirme ve networking amaçlı İstanbul ve Anadolu'da çeşitli etkinlikler düzenliyor.