Dün saat 14:00’da Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Polat’ın yanı sıra Panelistler olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hüseyin Erdem, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Müdürü Metin Bektaş, KOSGEB Erzincan Hizmet Merkezi Müdürü Semra Öztürk Boraoğlu, KUDAKA Erzincan İl Koordinatörü Fatih Sert katıldı.
Moderatörlüğünü Prof.Dr. Osman Demirdöğen’in yaptığı panelde açılış konuşmasını yapan ETSO Başkanı Selçuk Polat yaptığı açıklamasında; “ Avrupa KOBİ haftası etkinlikleri çerçevesinde KOSGEB destekleri bilgilendirme toplantımıza katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Erzincan’da bir çok küçük ve orta boy işletmeler yer almaktadır. Ekonominin lokomotifi de bu işletmeler diyebiliriz. Ama üyelerin ziyaretleri sırasında yaptığımız bu toplantılarımız da bizim en büyük sıkıntılarımızdan biri sermaye sıkıntısıdır. Yani üyelerimiz kendilerini geliştirmek daha iyi atılımlar yapmak için ellerinden geleni yapıyorlar ama sermaye sıkıntılarından dolayı bir çok işlerini gerçekleştiremiyorlar. Tabi burada en büyük sıkıntı bizim üyelerimize en çok desteği sağlayan kurumlarla diyaloglarımızın zayıf olması da büyük bir etken oluşturuyor. Bu zayıf ilişkileri düzenlemekte Ticaret ve Sanayi Odasının bir görevi olarak biliyoruz. Bu amaçla bu paneli düzenledik”dedi.
Daha sonar konuşan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ise kurumlar arası iletişimin daha iyi olması gerektiğini belirterek yaptığı açıklamasında; “ 2 bin civarında KOSGEB’e bir kayıt var. Aslında bakıldığında esnafımızın da iş adamlarımızında temel sorunu bir araya gelip sorunlarımızı konuşamamaktır. Bunu bir türlü başaramadık. Biz kültürümüzde ki birlikteliği bir arada yaşayamıyoruz. İnşallah bu toplantıda birlikteliği sağlarız. Aslında biz Erzincan olarak bakıldığında Doğu illerinde ki en şanslı illerden bir tanesiyiz. Kamu yatırımları açısından bir çok ilden öndeyiz. Bir çok köyde yol altyapısını, içme suyu şebekesini tamamlamışız. Kanalizasyonları bitirmeye çalışıyoruz. Merkez’de zaten ciddi bir sorun yok. Türkiye’nin en modern hava alanından bir tanesine sahibiz. Erzincan, Erzurum’a, Bayburt’a ve Gümüşhane’ye gore herşey de kamu yatırımlarında çok iyi durumdadır. Bölgede ki en iddialı OSB’lerden bir tanesi biziz. Sadece depolardan oluşan bir OSB var. Ama Erzincan OSB’sinin dinamik bir yapısı var. Erzincan’da ki eksiğimiz şu kurumlar arası iş birliği eksikliğimiz var” dedi.
Yapılan konuşmaların ardında Panelistler kurumlarında yaptıkları çalışmalar ve verdikleri desteklemeler hakkında bilgi verdi. Panel Prof. Dr. Osman Demirdöğen moderatörlüğünde soru cevap şeklinde sona erdi.