KOSGEB Başkanlığı Erzincan Kredi Süreç Sorumlusu Hasan ŞENEL Erzincan da 1370 işletmenin kredi alabilmesi için üç operatör ile işletmeleri arayarak süreci çok hızlı bir şekilde tamamlamaya çalıştıklarını söyledi.

Beraberinde KOSGEB Erzincan İl Müdürü Semra ÖZTÜRK BOROĞLU ile birlikte Başbakan yardımcısı Sn.Nurettin CANİKLİ öncülüğünde Başlatılan Sıfır Faizli İşletme Kredisini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn.Faruk ÖZLÜ ve Müsteşarımız Dr. Ersan ASLAN beyin talimatları doğrultusunda KOSGEB Başkanı Sn. Recep BİÇER’in tüm illerde adeta kredi seferberliği başlatması ile birlikte Türkiye genelinde elemeden geçmiş 460 bin 167 işletme olduğu ve bunların içinde Erzincan da ise 1372 başvuru olduğunu kaydeden ŞENEL piyasaya 11.5 milyar lira kredi hacmi oluşturacaklarını kaydetti.

Kredi sürecinin 31 Mayıs ta tamamlanacağını dile getiren Hasan ŞENEL kredi onay sürecindeki bürokratik işlemlerin uzamaması için pek çok süreci kısalttıklarını ve bununla birlikte il müdürlüğünde kredi masası oluşturduklarını Bankalar ,ESTO ve ESOB başkanlıkları ile koordineli bir şekilde 7 gün 24 saat çalışarak Erzincan ilimizde yaklaşık 650 işletmeye kısa sürede yaklaşık 19.500.000 tl kredi desteği sağlandığını ve süreç tamamlandığında 31.510.000 TL kredi hacmi oluşacağını bildirmiştir.

Ancak bu süreçte KOSGEB ile işlemlerini bitirmiş ve hala bankaya başvurmamış işletmelerimizin personellerimizce defaten Telefon ile arandığı ve SMS yolu ile sürekli bilgilendirildiği süre bitim tarihinde sıkıntı yaşamamaları için biran önce bankalar ile irtibata geçmeleri hususunda ve Bankalar düzeyinde sicilleri bozuk olan ve SGK Vergi Borcu olan işletmelerin sadece bir bankaya değil diğer anlaşmalı Bankalar ile durumlarını görüşmelerini öneriyor bu süreçte KOSGEB İl Müdürlüğü olarak her türlü sorunları için işletme ve Kobilerimiz yanında olduğumuzu bildiririz.