İSTANBUL (AA) - Sabancı Holding'in sosyal sorumluluk programı Sabancı Gönüllüleri, "The Peer Awards" tarafından Topluma Katkı Kategorisinde Büyük Ödül'e layık görüldü.

Holding açıklamasına göre, şirket ve kurumların ilham verici iş uygulamalarının, yine şirketler ve kurumlar tarafından değerlendirilip ödüllendirildiği The Peer Awards Ödül Töreni Londra'da tarihi Fortnum & Mason'da gerçekleştirildi.

Sabancı Gönüllüleri, Topluma Katkı Kategorisinde Büyük Ödül'ün sahibi oldu. Türkiye'nin en büyük kurumsal gönüllülük hareketi olan Sabancı Gönüllüleri programı böylece uluslararası alanda da tescillenmiş oldu.

Sabancı Gönüllüleri Programı, topluluk çalışanlarına verilen online ve yüz yüze eğitimlerden oluşuyor. Program iki ayaklı olarak Sabancı Topluluğu çalışanlarını merkeze alarak yürütülüyor. Programın ilk ayağı olan gönüllülük projeleri, eğitimler sonrasında bizzat çalışanlar tarafından oluşturulup hayata geçiriliyor. Bu kapsamda 11 farklı Sabancı Topluluğu şirketinde 350 aktif gönüllü çalışan, eğitimde fırsat eşitliğinden sağlığa, finansal okuryazarlıktan kültür-sanata kadar farklı alanlarda halen 45 proje yürütüyor.

Gerçekleştirilen çalışmalarla şimdiye kadar bin 500'den fazla kadının hayatına katkıda bulunuldu.

Programın diğer ayağını ise online eğitimler oluşturuyor. İlk 3 sene için kadın konusuna odaklanan programda bugüne kadar 10 bini aşkın Sabancı Topluluğu çalışanına Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda "Kavramlar ve tanımlar", "Eğitim ve Toplumsal Cinsiyet", "İş Dünyası ve Toplumsal Cinsiyet", "Kadına Yönelik Şiddet" ve "Erken Yaşta Zorla Evlilik" konularında online eğitim verildi.