İSTANBUL (AA) - Morhipo.com'un satış analizine göre, bu yıl Sevgililer Günü hediyelerinde kırmızı renk tercih edilmedi.

Morhipo.com'dan yapılan açıklamaya göre, bu yıl Sevgililer Günü dönemi için yapılan kampanyaların satış rakamları 2017'nin 1,5 katına ulaştı. Ciroda yüzde 51'lik artış görüldü.

Morhipo.com, Sevgililer Günü kampanyalarını 22 0cak-14 Şubat'ta düzenledi. Bu kampanyaların satışlarını analiz eden Morhipo.com, hediye satın alma davranışlarına ilişkin sonuçları açıkladı.

Satılan ürünlerin renk dağılımı incelendiğinde, ilk sırayı açık arayla siyah renkli ürünler aldı. "Aşkın rengi" kırmızı ise son sıralarda yer aldı. Lacivert ve beyaz renkli ürünler çok tercih edilirken, kahverengi ve yeşil renkli ürünler de kırmızı ile son sıralarda bulundu. İç giyim kategorisinde de beklenilenin aksine kırmızı ürünler tercih edilmedi.

Sevgililer Günü'nde Morhipo'nun rekortmen kategorileri kozmetik ve iç giyim ürünleri oldu. Kozmetik satışları geçen yıla oranla yüzde 280, iç giyim satışları da yüzde 215 yükseliş kaydetti. Kozmetik kategorisinde en fazla bakım kremleri ve parfümler tercih edildi.



- Kadınlar hediye arayışına bir ay öncesinde başlıyor


Morhipo.com'dan 22 Ocak-14 Şubat'ta yapılan alışverişler, geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında kadınların bu yıl "erkenci", erkeklerin ise "son dakikacı" olduğunu gösterdi. Kadınlar Sevgililer Günü alışverişlerine ocak ayında başlarken, erkek kullanıcılar ise hediyelerini son dakika almayı tercih etti.

Yaş dağılımına bakıldığında yapılan toplam alışverişin yüzde 42'sinin 25-34 yaş aralığındaki kullanıcılara ait olduğu ortaya çıkarken, 35-44 yaş arasında Sevgililer Günü kampanyalarından alışveriş yapanların oranı yüzde 28 oldu.