İSTANBUL (AA) - İslam Ülkeleri İhracat Destek Kuruluşları Birliği (Aman Union) Genel Sekreterliği'ni yürüten Türk Eximbank, birliğin İstanbul'daki İcra Kurulu toplantısında üye kuruluşlarla bölge ticaretini artıracak yeni projeleri görüştü.

Türk Eximbank'tan yapılan açıklamaya göre Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım'ın Genel Sekreterliği'ni yürüttüğü İslam ve Arap Ülkeleri İhracat Destek Kuruluşları Birliği'nin 16. İcra Kurulu Toplantısı bugün İstanbul'da gerçekleştirildi.

Birliğin altı aylık faaliyetleri, gelecek dönemde planladığı çalışmaları ve 3-5 Aralık 2018'de Mısır'ın başkenti Kahire'de yapılacak genel kurul toplantısının gündemi ve hazırlıklarının ele alındı.

Toplantı kapsamında, üye ülkelerin kapasite geliştirimine katkıda bulunacak teknik eğitimlerin sürdürülmesi ve ticaretin artırılmasında en önemli engellerden biri olarak değerlendirilen güvenilir kredi enformasyonuna ulaşım sorununa çözüm olarak oluşturulan bilgi paylaşım platformunun etkinliğinin artırılması gibi hususlar değerlendirildi.

Türk Eximbank'ın kurucu ve daimi İcra Kurulu üyesi olduğu Birlik, temel amaçlarından birinin İslam ülkelerinin hem birbirleriyle hem de diğer ülkelerle olan ticaretinin artırılması, bölgeye daha çok yatırım çekilmesini teminen üye kuruluşlar arasındaki iş birliğinin artırılması olduğunu ifade ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Adnan Yıldırım, "Bu amaca hizmet etmek üzere önümüzdeki dönemde birliğin rutin faaliyetlerinin yanı sıra gerçekleştirmesi planlanan geniş katılımlı organizasyonlarla, birliğin görünürlüğünü ve bilinirliğini artırmak suretiyle yeni üyeler kazanmaya ve bölge coğrafyasında iş birliğini güçlendirmeye yönelik gayretlere ağırlık verilecek." değerlendirmesinde bulundu.