Türkiye Finans Katılım Bankası, bu yılın ilk çeyreğinde 83 milyon lira net kar elde etti.

Türkiye Finans Katılım Bankası açıklamasına göre, toplam aktif büyüklüğünü 2018 yıl sonuna göre yüzde 9 artışla 51,2 milyar liranın üzerine çıkaran Türkiye Finans’ın toplanan fonlarının büyüklüğü 32,1 milyar liraya ulaştı.

Toplanan fonlarda yüzde 19,6 büyüme kaydeden Türkiye Finans, bankacılık sektörünün iki katı üzerinde bir büyüme sağladı. 2019 yılının ilk çeyreğinde, sürdürülebilir ve karlı büyüme stratejisini devam ettiren Türkiye Finans’ın net kar payı geliri yüzde 16 artarken, bankanın net karı 83 milyon lira seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye Finans’taki cari hesapların mevduat içerisindeki oranı yüzde 39’a yaklaştı. Bankanın öz kaynakları ise 4,4 milyar lira ile 2018 yıl sonuna göre yüzde 2,1 artış gösterdi. 2019’un ilk çeyreğinde reel ekonomiye verdiği desteği sürdüren Türkiye Finans, 2018 yıl sonuna göre yüzde 3 büyüyen net finansman portföyü ile 30,8 milyar lira değere ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Finans Finans ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Mete Kanat, 2018 yılında güncelledikleri "Hayata Katılım" vizyonu ile IFN tarafından Türkiye’de en iyi Katılım Bankacılığı ödülüne layık görülmenin sevincini yaşadıklarını belirtti.

Türkiye Finans olarak karlı ve sürdürülebilir büyüme stratejilerini 2019’un ilk çeyreğinde de devam ettirdiklerini aktaran Kanat, "Müşterilerimizin Bankamıza olan güveninden güç alarak toplanan fonlarımızı bu çeyrekte sektörün iki katı üzerinde bir oranla yüzde 19,6 arttırdık. Sadece cari hesapların mevduat içerisindeki payının yüzde 39’a yaklaştığını görüyoruz. Diğer yandan bir katılım bankası olarak reel ekonomiyi fonlarken, finansman portföyümüzü de karlılık hedefimizle dengeli bir biçimde büyütmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde ülke genelinde açacağımız yeni şubeler, ihracat iş birlikleri ve dijital bankacılık yatırımlarımızla sektörün en iyisi olmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.