Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu, "Amerika'ya boyun eğmeyeceğiz. 1 dolarlık vatan hainleri sevinmeyin çünkü vatanımıza ikinci defa yapılan ekonomik darbeyi güçlü ve yeni Türkiye önleyecektir." ifadesini kullandı.

Tanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımlarına işaret ederek, bazı kesimlerin 15 Temmuz’da tankla ve tüfekle yapamadıklarını şimdi ekonomik savaş ile yapmaya çalıştığını söyledi.

Amerika'nın papazı bahane ederek Türkiye ve Ortadoğu’yu dizayn etmek istediğini anlatan Tanoğlu, Suriye’de terörü yok etmek isteyen, terörü bitiren, sınır ötesi başarılı operasyon yapan güçlü ve kararlı bir Türkiye'nin Amerika tarafından istenmediğini belirtti.

Tanoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İran’a ambargo uygulayan Amerika, Türkiye’nin de ambargo uygulamasını ve Amerika’yı desteklemesini istemekte. Komşularımızla ticaretimizi kimse engelleyemez. İran’ın, Suriye’nin ve komşularımızın dünya Müslüman ülkelerinin güçlü Türkiye’nin desteğine ihtiyaçları var çünkü Türkiye artık oyun kurucu ve ekonomisiyle güçlü bir ülke.”

Artık güçlü ve kararlı bir Türkiye olduğuna işaret eden Tanoğlu, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a güvenimiz ve inancımız tamdır. Cumhurbaşkanımızın 'dolar bozdurun' çağrısına destek olalım, dolarınızı bozdurun. Lafla sözle olmaz, icraat olmalı, vatana sahip çıkma günü. Dolarlarınızı bozdurun ki bu millet sizi unutmasın. Ticaret Türk Lirası ile yapılmalıdır. Tüm üyelerimizden rica ediyorum, ülkemiz kurtuluş savaşındadır, dolarınız varsa bozdurun."

Tanoğlu, Türk Lirası'na güvenilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Türk Lirası'na güvenin. Maddi zarar tekrar yerine gelir ancak vatan tekrar gelmez. Amerika'ya boyun eğmeyeceğiz. 1 dolarlık vatan hainleri, sevinmeyin çünkü vatanımıza ikinci defa yapılan ekonomik darbeyi güçlü ve yeni Türkiye önleyecektir." ifadelerini kullandı.