İSTANBUL (AA) - Vestel, 6. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi'nde verilen Ar-Ge Ödülleri'nde, elektronik sektöründe üst üste 5'inci kez "En İyi Ar-Ge Merkezi" ödülünün sahibi oldu.

Vestel'den yapılan açıklamaya göre, şirket, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi kapsamında verilen Ar-Ge Ödülleri'nden, "Elektronik Sektörü En İyi Ar-Ge Merkezi" ödülü ile döndü.

Ar-Ge merkezleri arasında personel istihdamı, harcama yoğunluğu, proje kapasitesi, işbirliği ve etkileşim, ticarileşme ve fikri mülkiyet yetkinliği gibi kriterler göz önüne alınarak yapılan değerlendirmede öne çıkan Vestel, elektronik sektöründe birinciliğe layık görüldü.

Vestel'in ödülünü Vestel Elektronik Genel Müdürü Murat Sarpel, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'den aldı.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, ödüle ilişkin değerlendirmesinde, şirket olarak Türkiye ve dünya pazarlarına yenilikçi ve katma değerli ürün ve servisler sunmak adına farklı noktalardaki Ar-Ge merkezlerinde bilgi ve teknolojiye yatırım yaptıklarını bildirdi.

Erdoğan, "Böylesine kıymetli bir ödül organizasyonundan sektörümüzde 5'inci kez En İyi Ar-Ge Merkezi ödülünü almanın gururunu yaşıyoruz." ifadesini kullandı.

Uluslararası rekabet ortamında varlığını sürdürmenin temelinde inovasyonun bulunduğu bilinciyle uzun vadeli stratejilerini belirlediklerini ve Ar-Ge çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Müşteri beklentilerini en üst düzeyde karşılayan Ar-Ge ve ürün geliştirme stratejisi ile çalışan bin 600 kişilik bir Ar-Ge ekibimiz bulunuyor. Ar-Ge ve inovasyona yaptığımız yatırımlarla dünya standartlarında teknolojiyi uygun fiyatlarla tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Rekabetçi yanımızı desteklediğimiz Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarımıza, her zaman olduğu gibi önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz. Bu ödül vesilesiyle de tüm Ar-Ge ekibimize teşekkür ederim."