İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi Leasing, İtalyan İhracat Kredi Kuruluşu'nun (SACE) Milano'ya davet ettiği "ilk" Türk leasing şirketi oldu.

Şirket açıklamasına göre, Türkiye leasing sektöründe kesintisiz liderliğini 2016 yılsonu itibarıyla 9. yıla taşıyan Yapı Kredi Leasing, SACE tarafından ilk Türk leasing şirketi olarak Milano'ya davet edildi.

Leasing alanında Türkiye'yi SACE'nin Milano'daki ofisinde temsil eden Yapı Kredi Leasing, sürdürülebilir başarısını ve leasingin kurumlara kazandırdığı avantajları İtalyan ihracatçı firma temsilcileriyle paylaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Fatih Torun, Türkiye ile İtalya arasındaki iş birliğinin artırılması hedefi doğrultusunda SACE tarafından Milano'ya davet edilmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

İtalya ile Türkiye'nin uzun senelere dayanan köklü bir iş ve ticaret bağı olduğunu vurgulayan Torun, şunları kaydetti:

"Türkiye ile İtalya arasında iş ve ticaret hacminin artırılmasına destek olmak adına deneyimli, uzman ekibimizle çalışmalarımızı yürütüyoruz. SACE'nin ilk kez bir Türk leasing firmasını davet etmesi ve İtalyan ihracatçılarla bir araya getirmesi, bizlere duyulan güvenin en büyük göstergesi.

Milano'da, Yapı Kredi Leasing'i, Türkiye'deki leasing sektörünü ve ülkemizi tanıtma olanağı yakaladık. İtalyan firma temsilcilerinin beklentilerini çok yakından öğrenmiş olduk."


- İtalyan ihracatçılara destek


Torun, geçen yıl SACE garantisiyle uygun koşullarda sağladıkları 40 milyon avro tutarındaki krediyi, İtalya ile yaptıkları tüm yatırım malı ithalatlarında müşterilerine uygun koşullarda kullandırarak ithalatçılara destek olduklarını hatırlattı.

Bundan sonra da hem Türk hem İtalyan ithalat ve ihracatçılarına güvenilir bir iş ortağı olmaya devam edeceklerini dile getiren Torun, iki ülke arasında ekonomik bağın güçlenmesine yönelik çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.