Elazığ’ın Palu ilçesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla, PKK'lı teröristlerin daha önce kullandığı değerlendirilen bir sığınak tespit edilerek imha edildi. Operasyonda çok sayıda yaşam malzemesi ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.
Palu İlçesi Burgudere köyü kırsalında düzenlenen ve “Şehit Jandarma Uzman Onbaşı İbrahim Karataş-11” adı verilen operasyonda, güvenlik güçleri tarafından tespit edilen sığınakta, geçmiş yıllarda teröristler tarafından kullanıldığı düşünülen 20 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan madde, 100 metre uzunluğunda elektrik kablosu, pil ve çeşitli yaşam malzemeleri bulundu. Delil niteliği taşıyan malzemelere el konulurken, sığınak ve içindeki diğer malzemeler güvenlik çerçevesinde imha edildi.
Yetkililer, terörle mücadelede güvenlik güçlerinin kararlılıkla operasyonlara devam edeceğini vurgularken, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için kırsal bölgelerde düzenli arama tarama faaliyetlerinin süreceğini belirtti.