Espor oyunları son yıllarda büyük bir çıkış yakaladı. Bu makalemizde sizlere Espor oyunlarında PC ile oynanabilen popüler 2 oyun hakkında bilgilendirmeler yapacağız.

Espor oyunları oynaması ücretsiz oyunlardır. Oynaması ücretsiz olmasından dolayı genç oyuncular tarafından tercih edilmektedir. Oynaması ücretsiz olması dışında Espor evrenine girdiğinden dolayı oyuncular profesyonel kariyer yapabiliyor ve belirli bir para kazanabiliyor. Espor turnuvaları ise hem oyunların yapımcıları hem de bazı sponsorlar ile yapılabiliyor. Espor dünyasında en popüler olan oyun yapımcısı ise Riot Games oluyor.

Riot Games’in oyunları arasına herkesin bildiği iki oyun karşımıza çıkıyor. Bu iki oyun ise League of Legends ve Valorant oyunlarıdır. Riot Games Espor turnuvaları düzenlediği için belirli bir para kazanması gerekmektedir. Bundan dolayı da oyunların mağaza bölümlerinde belirli kozmetik ürünleri oyun parası ile alabileceğiniz ürünler bulunmaktadır.

League of Legends MOBA türünde bir oyundur. MOBA türünde bir oyun olduğu için rekabeti oldukça yüksek ve eğlencelidir. League of Legends mağazasında eğlencenizi daha da üst seviyeye çıkarmak için birçok şampiyon, kostümler gibi oyun parası Riot Points ile alabileceğiniz ürün bulunmaktadır. Bu ürünleri rp satın alarak sağlayabilirsiniz. League of Legends ilk çıktığından itibaren milyonlarda dolay takımlara ödül dağıttı. Bundan dolayı da espor dünyasında LoL oyunu oldukça önemli bir yerde olup Espor dünyasını belirli bir seviyeye çıkartmıştır.

Valorant FPS türünde bir oyundur. FPS türünde bir oyun olduğundan dolayı birçok oyuncu tarafından tercih edilmektedir. Valorant oyununda silah kullanımı dışında oyunda bulunan ajanların kendilerine özgü yetenekleri bulunmaktadır. Yetenekleri kullanma ve silah kullanım deneyimine göre oyundaki rekabet üst seviyeye çıkmaktadır. Valorant 2020 yılında çıkmasına rağmen Espor dünyasında büyük bir seviye yakaladı. Birçok profesyonel CS:GO oyuncusu Valorant’a geçti. Valorant’ta LoL’de olduğu gibi mağaza bölümünde birçok silah skini, kozmetik ürünler bulunmaktadır. Bu ürünleri almak ve seviyelerini yükseltmek için vp satın alalabilirsiniz.

Kaynak: joyalisveris.com