Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Engelliler Haftası nedeniyle düzenlediği, "Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali (ENFEST)" için Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. ‘ENFEST’ 16 Mayıs’a kadar sürecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından her yıl Mayıs ayının 2. haftası farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali (ENFEST)" Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Törene Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Güven Ulutekin, Antalya Aile ve Soüsyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Çalışkan, engelli derneklerinin temsilcileri ve engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.

“Etkinlikler Cam Piramit yanında”

11 Mayıs Çarşamba günü toplumda empati duygusunun geliştirilmesi, engelliler ile ilgili farkındalık oluşturulması ve engelli bireylerin sosyal uyum becerilerinin geliştirilmesi amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Saat 10.30’da AKM Cam Piramit Yanı Fuaye Alanı’nda Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile ENFEST gerçekleştirilecek. Festival çerçevesinde özel eğitim okullarının öğrencileri tarafından sanatsal ve sportif etkinlikler yapılacak.

“Temsili asker uğurlama töreni”

12 Mayıs Perşembe günü saat 18.00’da AKM Perge Salonu’nda Kişisel Gelişim Uzmanı Bülent Gardiyanoğlu engelli yakını aileler için aile içi iletişim teknikleri konulu seminer verecek. Engelliler Haftası çerçevesinde 16 Mayıs Pazartesi sabah 08.30’da ise Antalya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünden davul zurna eşliğinde kına yakılarak engelli gençler için Temsili Asker Uğurlama töreni gerçekleştirilecek.