Firmaların tüm kaynaklarını kolayca ölçebilmesi, kontrol edebilmesi ve planlayabilmesi işletme sahiplerine büyük fayda sağlamaktadır. Bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız bir ERP programı kullanmaya başlayın. ERP en temel haliyle çok kullanışlı bir veri işleme yazılımıdır. Günümüzde önemli noktalar gelmiş ve başarılı birçok şirket ERP sistemi kullanırlar. Spesifik olarak da hizmet sektörü ERP yazılımının en çok tercih edildiği sektörler arasındadır.

ERP Nedir?

ERP yazılımının Türkçe tanımı “Kurumsal Kaynak Planlaması” olarak bilinir. Daha geniş bir ifadeyle ERP yazılımı , şirketinizdeki tüm süreçleri ve verileri toplamaya yarayan veya yardımcı olan, kullanımı kolay bir yazılımdır. Standart ERP programı, işlemlerini gerçekleştirmek için çeşitli bilgisayar programlarını ve cihazlarını kullanır.

Uygun fiyatlarda ERP programı bulmak da şirketler için büyük önem taşır. ERP Programı hakkında araştırma yapıldığında kendi bütçenize uygun programları bulabilirsiniz. Soluto, bu anlamda müşterilerine en iyi seçenekleri sunan firmadır.

ERP Yazılımı | Kurumsal Kaynak Planlama

ERP, bir işletmede mal ve hizmet üretimi için gerekli olan personel, makine, malzeme gibi kaynakların etkin bir şekilde kullanılmasına yönelik entegre bir yönetim sisteminin genel adıdır. Aynı zamanda ERP (kurumsal kaynak planlama) sistemleri, bir şirketin tüm verilerini ve süreçlerini bir araya getirmeye ve birleştirmeye çalışan, genellikle kullanımı kolay sistemlerdir. Geleneksel ERP programı, çalışması için çeşitli bilgisayar yazılımları ve donanımları kullanır. Bir ERP sistemi temel olarak çeşitli verileri depolayabilen birleştirilmiş bir veri tabanı kullanır.

ERP Yazılımı Özellikleri ve Avantajları Nelerdir?

İş dünyasının rekabetçi yapısında, maksimum verimlilik elde etmek ve rekabette önde olmak için her fırsatı değerlendirmelisiniz. ERP sistemi rakiplerinizi eleyebileceğiniz ve doğru sonuçlar elde edebileceğiniz en mantıklı stratejilerden birisidir. Peki, ERP yazılımının özellikleri ve faydaları nelerdir?

Yönetimde Yüksek Performans

ERP programları otomatik veri işlemeyi içerir. Bilgi teknolojileri yardımıyla mümkün olan en hızlı ve en etkili şekilde bu hizmetler sağlanır. Kurumsal kaynak planlama çözümleri ile birlikte çoğu iş yükünü büyük oranda azaltabilirsiniz.

Bilgi Doğrulama

ERP yazılım sistemi kullanarak müşterilerinizle ilgili bilgilerin verimli ve merkezi bir şekilde işlenmesi ve depolanmasını sağlayabilirsiniz. Bundan dolayı yinelenen ya da eski kayıtlarınızı ortadan kaldırmak için manuel kontrol yapılması gerekmez. ERP yazılımlarına güvenerek bu işlemleri otomatik bir şekilde halledebilirsiniz.

ERP Kimler İçindir?

Özellikle hizmet sektöründe son zamanlarda ERP kullanımı giderek artmaktadır. Ağırlıklı olarak aşağıdaki hizmet sektörlerinde kullanılmaktadır:

•         Turizm

•         Muhasebe

•         Bankacılık

•         Perakende

•         Taşımacılık

•         Dağıtım

•         Eğlence

Global pazara bakıldığında neredeyse tüm işlemler işletmeler ve tüketiciler arasında gerçekleşmektedir. Ayrıca hizmet sektörünün yükselişi ERP Yazılımları kullanımını artırmıştır.

ERP Sistemi Neden Kullanılmaktadır?

Bir ERP sisteminin bir şirket için birçok avantajı vardır. ERP yazılımı faydaları arasında şu özellikler büyük ölçüde ön plana çıkmaktadır:

•         Doğru bilgilere kısa sürede erişim için sıklıkla ERP programı kullanılır.

•         Eğer büyük bir şirket yönetilmesi gerekiyorsa tüm kanallar arasında bilgi paylaşımı yapılabilme.

•         Gereksiz işlem yapılmadan verilerin kolay bir şekilde imha edilmesi amacı ile kullanılır.

Yukarıdaki özellikler, şirketlerin ERP'yi seçmesinin avantajlarını temsil eder. Bu avantajları göz önünde bulundurarak kaliteli bir ERP sistemini tercih eden firmaların başarı oranları oldukça yükselmektedir. SAP, standart piyasa kalitesinde en iyi ERP yazılımı olarak görülen bir ERP programı örneğidir. Aynı zamanda ERP yazılım fiyatlarına bakıldığında en uygunu da SAP’tır.

Sıkça Sorulan Sorular

ERP Programı Nedir?

ERP, üretim planlamasını kolaylaştırmak için oluşturulmuş bir sistemdir. Üretimin karmaşıklığı nedeniyle, planlama ihtiyacının yanı sıra şirketlerin kullanımı kolay bir ERP sistemi geliştirildi.

ERP Yazılımı Neden Kullanılmalıdır?

İki sistem farklı sorunları ele alıyor. CRM, müşteri memnuniyeti, kişiye özel çözümler ve satış takibi için, ERP ise üretim ve iş süreçlerinin takibi için kullanılıyor.

ERP mi SAP mı?

“Systems Analysis and Program” olarak tanımladığımız SAP, özünde bir ERP programıdır. Dolayısıyla her SAP bir ERP programı olarak kabul edilebilir. Bu noktada ikisi arasında bir kıyas yapmak tam anlamıyla doğru olmayacaktır.

Ayrıca daha detaylı bilgi sahibi olmak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz;

https://www.soluto.com.tr/erp-yazilimi/