Derebaşı köyünde ev ve odunluk yandı Derebaşı köyünde ev ve odunluk yandı

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler yaklaşırken, Erzincan’daki adaylar belli oldu. Türkiye’de 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanları, büyük şehir belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri seçim ile belirlenmiş olacak. Seçmen kütükleri kesinleşerek, seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belirlendi.

Yerel seçimlerde AK Parti ve MHP, 29 ilde ittifak yapacaklarını duyurdu. Listeye göre Erzincan’da ittifak yapılacak. Erzincan merkezde AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı, 31 Mart 2019’da seçilen ve şu an görevde olan gündemdeki isim Bekir Aksun olurken, CHP’nin belediye başkan adayı Özge Vataner Özege oldu. Yeniden Refah Partisi Şafak Soy’u aday gösterirken, İyi Parti Veda Bingöl’ü adayı olarak öne çıkardı. Öte yandan 2014-2019 tarihleri arasında eski dönem belediye başkanlığı yapan Yüksel Çakır'ın da bağımsız adaylığını ilan etti. Zafer Partisi belediye başkan adayı Cengiz Türk oldu, Hür Dava Partisi (Hüda Par) Yusuf Sezgin adaylığını duyurdu. Adaylar belli olurken, seçim çalışmaları kapsamında adayların kendini tanıtması ve vaatleriyle birlikte kıyasıya yarış başlamış oldu.

Seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adaylar, 1 Ocak 2024 tarihinden 30 Mart 2024 tarihi saat 18:00’a kadar yazılı ve görsel basında ilan, reklam veya internet yoluyla site açarak sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda yapabilecekleri gibi, mahalle mahalle ev ev gezerek de kendilerini tanıtabilecekler. Dijital platformlarda da propagandalar yapılmaya başlandı. Günümüz şartları dikkate alındığında, sosyal medya da siyasi seçim çalışmaları için oldukça önemli bir yer alıyor. Fakat vatandaşların elektronik posta adreslerine, taşınabilir veya sabit telefonlarına, görüntülü, sesli veya yazılı mesaj göndermek suretiyle propaganda yapılması uygun bulunmuyor. Ama siyasi partiler kendi üyelerine her zaman sesli, görüntülü veya yazılı mesaj gönderebiliyor. Seçim çalışmaları döneminin başlangıç tarihinden bitiş tarihine kadar, halkın huzur ve rahatını bozmamak şartıyla açık yerlerde güneşin batmasına müteakip ikinci saatin sonuna kadar propaganda yapılabilecek.