Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönemi münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Bekir Aksun'un mesajında şu ifadeler yer aldı:

Erzincan Devlet Hastanesi Yakında Hizmete Girecek Erzincan Devlet Hastanesi Yakında Hizmete Girecek

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919'da başlatılan Milli Mücadele'nin Büyük Zafer ile noktalanmasını takiben ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'Türk Milleti'nin tabiat ve şiarına en uygun irade Cumhuriyet iradesidir' dediği Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen aziz milletimizin bağımsızlığına kavuşabilmek için kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle topyekûn inanç ve kararlılıkla giriştiği Kurtuluş Savaş'ımız, her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu büyük bir zaferle sonuçlanmıştır.

Milletimizin yeniden özgür bir şekilde birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasını sağlayan Cumhuriyetin kuruluşu tarihimizdeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Milletimizin ortak eseri ve atalarımızdan bize en büyük miras olan Cumhuriyeti korumak ve sonsuza dek yaşatmak hepimizin görevidir. İstiklalimiz ve istikbalimiz uğruna; yediden yetmişe verdiğimiz çetin mücadelenin zafer ile taçlandırıldığı Kurtuluş Savaşı'nın akabinde ilan edilen Cumhuriyetimiz; ilelebet tarihteki ve gönlümüzdeki yerini muhafaza edecektir.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde büyük Türk milletinin sahip olduğu tüm değerlerle hissettiği bu coşku ve heyecanının hiç eksik olmamasını temenni ediyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimizi de şükranla selamlıyorum.

Büyük Türk milletinin Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum."