Erzincan ili gerek toplumsal yapısıyla gerek kültürel ve sanatsal yapısıyla gerekse ilmi ve bilimi yapısıyla bir dünya şehridir. Kısacası İlim, kültür, sanat ve bilim şehridir.Erzincan'da yaşayan veya yaşamayan bütün Erzincan sevdalılarına sesleniyorum; Erzincan bizim bağımız, bahçemiz, gülümüz ,dağımız, yurdumuz, obamız bizi gardaş memleketimizde esir etmeyin, gönlümüzü, ilmimizi, kültürümüzü ve sanatımızı tutsak etmeyin.

Toplumsal zenginliği ile bir örnektir Erzincan; ben memleketimdeki insanları etnik kimlik, kültürel değer ve meşrebine göre ayırmayacağım.Çünkü bu millet birdir ve tektir.Kimi alevidir,kimi sunnidir, kimi kürttür, kimi zazadır...Ama bu millet özüyle birdir.İsmi ve cismi tekdir ve Erzincan Türk oğlu Türk'tür.Erzincan inanç farklılığı, kimlik farklılığı demeden birleştiğimiz bir noktadır.

Kültürel ve Sanatsal dokusuyla bir tarihtir Erzincan; memleketimizde bir çok medeniyetin kurulması sebebiyle bir çok kültürden harmanlanmış ve ortaya Erzincan çıkmıştır.Kültürel değerlerine sahip çıkıldıkça birliği ve dirliği temel alan dokusuyla tarih yazmaya devam edecektir.Türkiye de kültürel dokusunun zenginliğinin keşfedilmesi gereken bir yapıya sahip olan Erzincan değerli büyüklerimizin, sanatçılarımızın ve memleket sevdalısı Erzincanlının aklından çıkmaması gerekir ve bütün yatırımını, desteğini ve gönlünü memleketimiz Erzincan'a kullanmalıdır.

İlimsel ve bilimsel hizmetleriyle Anadolu da bir Dünya Şehridir Erzincan; memleketimizin üniversitesindeki, sosyal toplum kuruluşlarında, ulusal platformlarda tamamen öz Erzincan kültürüyle, ilmi ve bilimiyle yetişmiş değerli akademisyenlerimizi, ilim ve bilim adamlarını değerlendirdikçe Erzincan bir dünya şehri olacaktır. Üniversite rektörümüzün Erzincanlı olması gerek ilimsel ve bilimsel faaliyetlerin gerek akademik gelişimlerde gerek eğitim kalitesinde artış sağlayacaktır. Çünkü Erzincan'ı anlayan, kültürünü yaşatan, ilmini ve bilimini aktaran bir insan üniversitemizde daha verimli ve daha etkili olur.

Erzincan sevdalısı bütün hemşerilerim biz sizleri seviyoruz ve her alanda destekliyor fakat aynı ilgi ve alakanın sizler tarafından gösterilmesini de temenni ediyoruz. Değerli büyüklerimizi, sanatçılarımızın, iş adamlarımızın, ilim ve bilim adamlarımızın da bizleri unutmamasını Erzincan'ı basamak olarak kullandıktan sonra memleket sevdalarının sadece sözde kalmamasını istirham ediyoruz.Memleketimizin sizleri desteklediği gibi sizinde bizi her alanda desteklemeniz gerektiğini söylüyoruz.Gerçek memleket sevdalılarına selam olsun.Allah'a emanet olun.Saygılarımla...