Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme toplantısı yapıldı Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme toplantısı yapıldı

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Erzincan çevresinde yaşanması beklenen hava koşulları hakkında önemli bir uyarı yapıldı. Tahminlere göre, 25 Kasım 2023 Cumartesi günü öğle saatlerinden sonra başlayacak güneyli yönlü rüzgarlar, öncelikle fırtına hızında (50-70 km/saat) esecek. Bu durumun 26 Kasım 2023 Pazar günü daha da şiddetlenerek kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde devam etmesi öngörülüyor. Ancak, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Bu beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtına beraberinde çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski gibi olumsuzluklara sebep olabilir. Ayrıca, ulaşımda aksamalar yaşanabileceği öngörülüyor. Bu sebeple, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları büyük önem taşıyor.

Uyarının geçerlilik periyodu, 25 Kasım 2023 saat 06:00'dan 26 Kasım 2023 saat 23:00'e kadar olan süreyi kapsıyor. Bu süre zarfında, halkın meteorolojik uyarılara kulak vermesi ve gerekli güvenlik önlemlerini alması önem arz etmektedir.