15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında Erzincan İl Müftülüğü seminer salonunda Erzincan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz etkinliği düzenlendi.

Erzincan İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Cumhuriyet başsavcı vekili İrfan Alper, Denetimli Serbestlik Müdürü Lütfullah Ateş, Muharip Gaziler Derneği başkanı Sabri Taş ve dernek üyeleri ile çok sayıda denetimli serbestlik yükümlüsü katıldı.

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Denetimli Serbestlik Müdürü Lütfullah Ateş, “Bundan sonra bizlere düşen bu hain darbe girişimini asla unutmamak ve unutturmamaktır” dedi. Ateş konuşmasında, Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen 15 Temmuz Direnişi’nin önemini vurgulamak amacıyla, denetimli serbestlik müdürlümüz tarafından “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı” düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri kapsamında; kahraman milletimizin ve güvenlik güçlerimizin darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruş ve demokrasi zaferinin yıldönümü sebebiyle bir araya geldik. 15 Temmuzda ülkemiz, bayrağımız, vatanımız ve demokrasi için tankların önüne yatan bombalara ve kurşunlara hedef olan, tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim hepsinden razı olsun.” İfadelerine yer verdi.

Daha sonra konuşmasını yapan Erzincan Cumhuriyet Başsavcı vekili İrfan Alper, “15 Temmuz, tıpkı Çanakkale gibi, Kurtuluş savaşı gibi mucizevî bir Türk destanıdır. 251 şehidi binlerce gazisi ile gerçek bir 21. Yüzyıl destanı, öyle bir destandır ki, her horlanan, ezilen, iradesine müdahale edilen, özgürlüğü yok edilmeye çalışılan, bağımsızlığına kastedilen milletlere rehberlik yapacak, yol gösterecek bir destan, ne  mutlu bu destanın kahramanı asil Türk milletinin evlatlarına, ne mutlu asil milletin emanetine sahip çıkan fedakâr ve gerçek hukuk adamı hâkim - savcı meslektaşlarıma, 15 Temmuz’un isimsiz kahramanları şehit ve gazilerimiz bu millet sizi hiç unutmayacak, daima saygı ve minnetle anacak, tüm şehitlerimizin ruhu şad mekânları cennet, Asil ve Yüce Türk Milletinin Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz gecesine ait özel video gösteri ve ardından günün anlam ve önemine dair Erzincan İl müftülüğü Uzman Vaizi Aydın Öcalan sunumunu ve yaptığı dua sonrasında Erzincan Cumhuriyet Başsavcı vekili İrfan Alper programa katılım sağlayan Muharip Gaziler Derneği Başkanına günün anısına hediye takdim etti.