Patentle Türkiye 1. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model Yarışmasında Erzincan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo Frekansı ve Tanımlama Kontrollü Engelsiz Durak adlı faydalı model başvurusu ile ödüle layık görüldü

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Patent ve Marka Kurumu iş birliğiyle lise düzeyinde eğitim gören öğrencilere yönelik düzenlenen, araştırma ve inceleme aşamaları tamamlanan Patentle Türkiye 1. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model Yarışması'nın ödül töreni Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanvekili Cemil Başpınar, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımı ile gerçekleştirildi..
Türk Patent Kurumunda yapılan ödül töreni ardından mesleki ve teknik eğitim okullarında öğrenim görüp yarışmada ödül alan öğrenci ve öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener ile İzleme, Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Daire Başkanı Birol Gezer makamında kabul etti.
21 ilden 74 öğrenci ve öğretmenin davet edildiği ödül törenine, Erzincan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Berat Yemlik ile AR-GE Birimi Patent İl Koordinatörü Adnan Erhayat Fırat il düzeyinde katıldı.


Türkiye genelinde 61 ilden bin 35 başvuru yapılan yarışmada ilk 30 öğrenci dereceye girmişti. Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Berat Yemlik ve Elektrik-Elektronik alanı öğretmenlerinden Ahmet Ercan'ın hazırlamış oldukları "Radyo Frekansı ve Tanımlama Kontrollü Engelsiz Durak" adlı faydalı model başvurusu Bin 35 başvuru arasından ilk 30 içerisinde yer alıp 11-20. Ödül kategorisine girmişti.


Ankara’da gerçekleştirilen ödül törenine Öğrenci ve öğretmenler İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün ve Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Fatih Demirtaş tarafından uğurlandı. İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün "Ülkelerin rekabet edilebilirliğinin en önemli göstergelerinden olan fikri ve sınai mülkiyet kavramının, okullarımızda ne derece özümsendiğini gösteren bu başarıda emeği geçenleri tebrik ediyorum." dedi. 


İl Milli Eğitim Müdürlüğü elde edilen başarıda emeği geçen başta proje başvurusu yapan öğrenci Berat Yemlik, danışman öğretmen Ahmet Ercan'a; okul müdürü Fatih Demirtaş'a, Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erol'a ve Patent İl Koordinatörü Adnan E. Fırat’a teşekkür ederek, başarı temennisinde bulunuldu.