Yeşilin ve doğal güzelliklerin adresi olan mesire alanları yaz aylarında adeta dolup taşıyor. Sıcaktan bunalan Erzincanlılar da özellikle hafta sonları mesire yerlerine akın ediyor, hem eğleniyor hem de piknik yapma imkânı buluyorlar.

Ekşisu mesire ve piknik alanı hafta sonu yine doldu taştı. Vatandaşların doğayla iç içe, huzurlu vakit geçirebilmeleri için önemli olan mesire alanları, tertemiz ve serin havasıyla da tercih sebebi oluyor.
Erzincan’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte sıcaktan bunalan vatandaşlar geçtiğimiz hafta sonu yine mesire alanlarını hınca hınç doldurdu. Pazar günü Ekşisu’ya yüzlerce araç giriş çıkış yaparken, Erzincanlıların gözdesi bu alanda aileler hem keyifli vakit geçiriyor, hem de gölgenin tadını çıkarıyor. Binlerce kişinin aynı anda ve birbirini rahatsız etmeden piknik yapabildiği Ekşisu’ya ayrıca dışarıdan çok sayıda misafirin geldiği de dikkatlerden kaçmıyor.


ÇOCUKLAR DOYA DOYA EĞLENİYOR
Ekşisu mesire alanının tadını en çok çocuklar çıkarıyor. Bölgede bulunan yeşil alanların yanı sıra hem büyükler hem de çocuklar için yüzme yerleri de bulunuyor. Hal böyle olunca da Ekşisu hafta sonları çocukların neşeli kahkahalarıyla dolup taşıyor.


EKŞİSU’NUN TADINA DOYUM OLMUYOR
Buraya eğlenmek, gezmek ve hoşça vakit geçirmek için İstanbul’dan geldiğini belirten Hasan Kızıl, “Aslen Erzincanlıyım. Hayat şartları gereği yıllardır İstanbul’da yaşıyorum. Yaz tatilimizi geçirmek için geldiğimiz Erzincan’da buraya mutlaka uğruyoruz. Ayrıca Ekşisu içme fırsatı buluyoruz. Bu suyun tadına doyamıyorum. Hele bizim gibi Metropol şehirlerde yaşayanlar için bunun anlamı anlatılmaz. Çocuklarımız da burada oldukça mutlular ve eğleniyorlar. Bizim için de onlar için de güzel bir değişiklik oluyor” dedi.


BU BÖLGEYE YAPILAN YATIRIMLARDAN MEMNUNUZ
Ankara da yaşayan ve uzun bir süredir ekşisu ya gelmediğini yapılan yeni çalışmaları ilk gördüğü söyleyen Osman Güneş ise “Burada güzel şeyler olmuş. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Her Erzincan’a geldiğimde mutlaka buraya geleceğim” Şeklinde konuştu.