Erzincan İHH tarafından İhtiyaç sahibi  insanlara ulaştırılmak üzere  91’nci yardım tırı ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Erzincan İHH İnsani Yardım Derneği binası önünde düzenlenen programa Erzincan Valisi Mehmet Makas, Belediye Başkanı Bekir Aksun, dernek yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
Erzincan İHH İnsani Yardım Derneği Basın ve Halkla İlişkilerden sorumlu başkan yardımcısı Halil İbrahim Akkoyunlu yardım tırı ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, “Erzincan İHH olarak bugün burada her ay düzenli olarak göndermeye çalıştığımız iyilik yükümüzün  91’nci  tırını uğurlamak için toplandık.” Dedi.
Konuşmasında Erzincan İHH İnsani Yardım Derneği Basın ve Halkla İlişkilerden sorumlu başkan yardımcısı Halil İbrahim Akkoyunlu : ‘Erzincan iHH İnsani Yardım Derneği  olarak  bugün burada her ay düzenli olarak göndermeye çalıştığımız iyilik yükümüzün 91. sini uğurlamak için bir kes daha toplandık. Hepimizin bildiği gibi Suriye’de yıllardır adı konulmamış savaşta binlerce insan hayatını kaybetmiş, on binlerce insan ise kendi ülkesinde mülteci konumuna düşmüştür. Her geçen gün milyonlarca insan yaşam, barınma, beslenme, sağlık ve eğitim gibi temel insani haklarından mahrum kalmaktadır. Bizlere düşense bu mağduriyetin bir nebze olsun giderilmesi için insani değer ve sorumluluklarımızı yerine getirip, elimizden gelen yardımları din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktır.
Bu bağlamda Erzincan İHH İnsani Yardım Derneği olarak,  bugüne kadar bağışçılarımızın destekleriyle topladığımız ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardımları, milyonlarca muhtaç aileye ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz. Olumsuz kış  şartlarının da etkisini gösterdiği şu zor günlerde,  mülteci kamplarında derme çatma, çadır ve barınaklarda yaşam mücadelesi veren masum çocuklar ve mağdur ailelere içerisinde Katı Yakıt, Temel Gıda, Un, Kışlık Giyim  ve Tekstil Malzemesi yüklü Toplam maliyeti: 400.000 TL olan 91. insani yardım tırımızı  bir kez daha değerli bağışçılarımızın destekleriyle Suriye'nin İdlib bölgesindeki çadır kamplarına ve yetimhanelere gönderiyoruz. Bu vesilesiyle Mazlum ve Mağdur insanlar için her zaman  destek veren Kıymetli Valimiz Sayın Mehmet Makas Beyfendiye , Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun Beyfendiye, tüm bağışçılarımıza ve emeği geçen herkese bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyor , saygılarımızı sunuyoruz’ dedi.

Son olarak konuşan Erzincan Valisi Mehmet Makas ise konuşmasında: ‘ İHH İnsani Yardım Vakfımızın Erzincan’dan 91. Tırını mazlum ve masum coğrafyaya hep beraber yolculuyoruz. . Dünya kuruldu kurulalı hak ile batılın, ak ile karanın mücadelesi sürüyor. Bu aziz millet yüce Türk milleti de  her zaman İslama sancaktarlık yapmış hakkın ve iyiliğin temsilcisi olmuştur. Bir şeye de dikkat çekmek istiyorum. Yüce kitabımız Kur’an- Kerimin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğin önünde yakılması çok manidardır. Sancaktar millet bu millettir. Sancağın sahibi millet bu millettir. Dolayısıyla tüm gönül coğrafyamız Müslüman coğrafya ve yine tekrar ediyorum mazlum ve zulme uğramış gayrimüslim coğrafya dahi bu milletin sancaktarlığını tekrar bekliyor. Bu sancaktarlık yolunda bir kilometre taşı olan İHH vakfına ne kadar dua etsek azdır. İyilik her zaman her yerde sloganıyla Suriye İdlib’e bir gıda paketi ağırlıklı tırımızı gönderiyoruz.  Can Erzincan’ımızın da yüz akıdır. Niye yüz akıdır. Bu memleket Medine’nin vakfiyesidir. Can Erzincan 237 bin canıyla her zaman masum ve mazlum coğrafyanın derdiyle dertlenebilen bu memleketin geleceğiyle  gönüldaşlık yapabilen  insanlara sahip bir kent. Tırımızın yolu açık olsun’ diye konuştu.