Gümüşhane - Erzincan Karayolu'nda Korkunç Kaza Gümüşhane - Erzincan Karayolu'nda Korkunç Kaza

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından sunulan 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerine AK Parti Grubu adına önemli açıklamalarda bulundu.


Konuşmasına Aziz Millet ve Erzincanlı hemşerilerine selamlarını ileterek başlayan Milletvekili Karaman, bütçenin ülke ve Erzincan için hayırlı olmasını diledi.
Karaman konuşmasında "Dün gelen kara haberle yüreğimize ateş düştü Irak’ın kuzeyinde Pençe kilit harekâtında şehit olan 6 kahraman askerimize Allahtan rahmet diliyor, Ailelerine, milletimize başsağlığı ve yaralı olan askerlerimize acil şifalar diliyorum.
 
Terör örgütleri bilmelidir ki Terörün kökünü kazıyana kadar mücadele edeceğiz ve şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık bırakmayacağız.
 
Yanı başımızda, Gazze’de can yakıcı bir soykırım yaşanıyor. Çoluk, çocuk, yaşlı, kadın, hastane, ibadethane ayırt etmeden Filistin halkını katleden devlet gibi değil örgüt gibi davranan İsrail’i şiddetle kınıyorum.
 
Dünya sessiz kalırken, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın her platformda bu savaşın durması gerektiğini söylediği için, diplomatik çabaları için ayrıca Meclisimizin ve halkımızın verdiği destek için teşekkür ediyoruz ve diyoruz ki Dünyanın seyirci kaldığı bu katliamı hiç gündemden düşürmemeliyiz, düşürmüyoruz, düşürmeyeceğiz.
Değerli Milletvekilleri,
Türkiye Yüzyılına girerken hazırladığımız ve görüşmekte olduğumuz 2024 yılı bütçesi yeni ekonomik program doğrultusunda ülkemizi Türkiye yüzyılına taşıyacak ilk bütçemiz, halkımızın desteği ile Ak Partiye nasip olan 22.Bütçesidir.
 
Ak Parti olarak milletimizin desteği ile 21 yıldır Aziz Milletimize bu cennet vatanımıza ve güçlü devletimize hizmet etmenin gururunu ve hazzını yaşıyoruz.
 
Ak Parti olarak geçen 21 yıldır milletimizin ve devletimizin önünü açacak birçok hayırlı işleri ve hizmetleri gerçekleştirdik.
Hayal edilen işleri devletimize ve milletimize kazandırdık.
Hayaldi gerçek oldu projeleri ile bu Aziz milletimizin hayallerinin peşinde koşmaya gayret ettik.
Bugün bunların hepsini anlatabilmek için çok uzun konuşmak gerekir, ancak buna vaktim yetmez.
Sadece içinde benimde geçmişte Genel müdür olarak bulunduğum bir konuyu dile getirmek istiyorum.
Liderimiz Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ilk defa ülkemizde Yüksek hızlı Tren yapacağız kararı verince; yapamayız, yaptırmazlar, altından kalkamayız sözleri yükselmeye başladı.
O yıllarda ülkemizde ekonomik sıkıntı yanında güven problemi vardı.
Çünkü 70 yıl önce de Demiryollarında yapılması planlanan devrim otomobili’ de yapılamamış ve durdurulmuş yapılan prototip araçlarda demiryolu müzelerine kaldırılmıştı.
Ama Sn. Cumhurbaşkanımızın kararlı tutumu o günkü Hükümetin dirayeti Ulaştırma Bakanı Sn. Binali Yıldırımın gayreti, milletimizin ve meclisimizin desteği ile bu güven problemini aştık.
Hem hızlı treni hem de devrin otomobili Toggu hayata geçirdik.
 
Şimdi 11 ilde Yüksek hızlı trenler çalışıyor.
İnşallah bu hızlı tren ağları genişleyecek diğer illerimiz de hızlı trene kavuşacak.
Halkımız ister hızlı trenle isterse Togg’la seyahat edecek.
Yeri gelmişken Demiryollarına özel önem veren Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlun’a ve ekibine teşekkür ederim.
Sadece Yüksek hızlı trenlerde değil, Savunma Sanayinde, Ulaşımda, Sağlıkta, Enerjide, Uzayda yapılan yatırımlar sayesinde, şimdi gençlerimizin özgüveni var, Türkiye yüzyılında her projede bizde varız bizde yaparız diyorlar.
 
Gençliğimize bu güveni aşılayan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve ekibine teşekkür ediyorum"dedi.
Konuşmasını 2024 bütçesinin ülkeye, millete ve gençlere hayırlı olması temennisinde bulunarak tamamlayan Milletvekili Karaman, Yüce Meclisi selamladı.