Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirme raporuna göre, Erzincan ve Bayburt çevrelerinde bugün hava durumu parçalı ve az bulutlu olacak ancak akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlarının beklendiği bildirildi. Gece ve sabah saatlerinde bölgede yer yer sis ve pus oluşabileceği, bununla birlikte buzlanma ve don olaylarının görülebileceği belirtildi. Hava sıcaklığının mevsim normallerine uygun seyredeceği ifade edildi. Rüzgarın güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Ayrıca, kar yağışının aralıklarla Cuma günü devam etmesinin beklendiği ve Cumartesi ile Pazar günleri Erzincan ve Bayburt bölgelerinde yoğunlaşabileceği öngörülüyor.

Öte yandan, gece en düşük hava sıcaklığının Erzincan'da sıfırın altında 2 derece, Bayburt'ta ise 8 derece olarak kaydedilmesi bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, vatandaşların olası olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları, buzlanma ve don olaylarına karşı tedbir almaları konusunda uyarılarda bulundu.

Kaynak: iha