Erzincan Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş, 13 Şubat Erzincan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımlamıştır. Vali Arslantaş mesajında şu görüşlere yer vermiştir:

“Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümündeyiz. Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de bundan tam 101 yıl önce Erzincan’ımızda yazılmıştır. Ülkemizi, şehrimizi düşmanlardan temizleyerek bizlere emanet eden kahraman ecdadımızı bu önemli gün vesilesiyle rahmetle, minnetle ve hayırla yâd ediyorum.

Aziz milletimizin bağımsızlığa olan tutkusu, vatanımızın dört bir yanında olduğu gibi, bundan tam 101 yıl önce 13 Şubat 1918 tarihinde Erzincan’ımızda da tezahür etmiştir. Milletimizin bağımsızlıktan asla vazgeçmeyeceği bir kez daha tüm dünyaya gösterilmiş ve Erzincan’ımız işgalcilerden temizlenmiştir.

Geçmişini bilmeyen milletler geleceklerine asla yön veremezler. Bu nedenle ecdadımızın tarihe yazdığı kahramanlık destanlarını gençlerimizin beyinlerine nakşetmeli, o mücadele ve bağımsızlık ruhunu gençlerimize aşılamalıyız. Bu kutlamaların amacı şanlı tarihimizin derinliklerine gidebilmek, o yıllarda yaşanan acıları, çekilen sıkıntıları anlayabilmek ve bu acılardan ders çıkarabilmektir. Kurtuluş Savaşına ilham kaynağı olmuş büyük bir mücadelenin bugünkü mirasçıları olarak hepimizin, bir asır önce yaşanan acıları asla unutmamamız gerektiğini ifade etmek isterim. Dolayısıyla dün nasıl birlik olup vatanımızı şehrimizi işgalcilere karşı savunduysak bugün de, aramıza ayrılık tohumları ekerek bizleri bölmeye çalışanların tuzağına düşmemeliyiz.

Özellikle küresel güç odakları tarafından dünyamızın yeniden şekillendirilmeye çalışıldığı, ülkemize ve bölgemize dair bazı planların kamuoyuna yansıdığı bu günlerde daha da dikkatli olmamız gerektiği açıktır. Bu gelişmeleri doğru okuyabilmek için de başvuracağımız yegâne güç, birlik ve beraberliğimizdir. Yaşanan sıkıntılar ne kadar büyük olursa olsun, geleceğe inancımızı hiçbir zaman yitirmeden ülkemizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin daha da üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığı, milletimizin birliği ve beraberliği uğruna mücadele eden aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve saygıyla anarken, tüm Erzincanlı hemşerilerimin 13 Şubat Kurtuluş Gününü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi