30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıl dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, Türkiye genelinde olduğu gibi Erzincan’da da büyük bir coşku içerisinde kutlandı.

Erzincan’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, sabah 09.30’da belediye binası önündeki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Törende Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Atatürk Anıtına çelenk sunarak saygı duruşunda bulundular. Törene, kamu kurum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, polis, askeri ve sivil erkan ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtına çelenk sunma töreninin ardından Erzincan Valisi Ali Aslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Valilik makamında tebrikleri kabul ederek, protokol mensuplarının zafer bayramlarını kutladılar.

Ardından kutlamalar Ordu Caddesi üzerindeki tören alanında devam etti. Düzenlenen törende Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, törendeki polis, asker ve vatandaşları, selamladılar.

        Selamlama merasiminin ardından saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasının ardından tören birliklerinin geçişi gerçekleştirildi. Töreni izlemeye gelen vatandaşlar ise tören birliklerinin geçişi esnasında ellerindeki Türk bayrakları ile coşkuya ortak oldu. Tören sırasında vatandaşlar, muharip gazileri, askerleri ve törene motosikletleri ile katılan Erzincan Motosiklet Kulübü üyelerini coşku ile alkışladılar.