Erzincan’da  son bir aydır dedikodulara neden olan “Tecavüz skandalının ” gerçek ayrıntıları ortaya çıktı.Erzincan’da yaşandığı iddia edilen ve dedikodulara neden olan   tecavüz olayının gerekçelerini  araştırarak gün yüzünü çıkardık.

Erzincan’da yaklaşık 2 aydır konuşulan “bir kız çocuğuna tecavüz” edildiği dedikodularının gerçek olduğunu ancak yaşanan bu üzücü olayın Erzincan da değil  Bingöl’de meydana geldiği öğrenildi. Güvenlik tedbirleri nedeniyle Bingöl de bulunması sakıncalı olan kız çocuğu Erzincan'a gelerek devlet tarafından koruma altına alındı.

2 Yıl Tecavüze Uğradı

Edinilen bilgiye göre olay Erzincan’a yaklaşık 200 km mesafede bulunan Bingöl ilinin bir köyünde yaşanan olayda 17 yaşında ki Ç.Y (17 ) nin 2 yıl boyunca 7 kişi tarafından kandırılarak tecavüze uğradığı iddia edildi. 15 yaşından beri, K.T isimli şahıs tarafından sistematik olarak tecavüze uğrayan, Ç.Y (17 ) hamile kaldığını anladı.   Bir yakını tarafından hastaneye götürülen Ç.Y (17)  yapılan ilk muayenede 7,5 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.

Durumun anlaşılmasını üzerine  Ç.Y, 15 yaşından beri K.T'nin kendisine tecavüz ettiğini ve bunu bilen 6 kişinin de kendisiyle zorla birlikte olduğunu anlattı.  Yaşadığı olayın Bingöl’de duyulmasından çekinen Ç.Y bir yakını yardımı ile Erzincan’a gelerek yaşadığı olayı yanında ki akrabasıyla birlikte polise anlattı. İfadesinin ardından Devlet tarafından korumaya alınan Ç.Y 10  gün önce hastanede doğum yaptığı öğrenildi. Çocuğuna Özgür ismini veren Ç.Y onu bir daha geri almamak üzere yetkililere teslim etti.

Çocukken Çocuk Sahibi Oldu!

Ç.Y'nin avukatı Nuran Aydın'dan alınan  bilgiye göre, "Çocuğu çıkarsınlar da çocukluğuma döneyim" diyen Ç.Y'nin bebeği 10 gün önce doğurduğunu ifade etti. Ç.Y, bebeğe 'Özgür' ismini koyarak bir daha geri almamak kabulüyle yetiştirme yurduna bıraktı. 12 haftalık yasal süreyi doldurduğu için kürtaj olamayıp çocuk yaşta çocuk doğuran Ç., psikolojik tedavi desteğiyle yaşama geri kazandırılmaya çalışıyor. Avukat Aydın, Ç.Y'nin psikolojisinde tamir edilmesi zor bir yaranın olduğunu belirterek, "Hem onun psikolojisi hem de yasal yoldaki mücadelemize devam ediyoruz. Keşke bu şekilde olmasaydı ancak yapacak bir şey yok. Umarız Ç. bir an önce iyi olur ve önümüzdeki yıl eğitim hayatına kaldığı yerden devam edebilir" şeklinde konuştu.

Koruma Amaçlı Köyden Uzaklaştırdık!

Avukat Aydın, ailesinin de Ç.Y'ye destek olduğunu belirterek, "Yetiştirme yurduna yerleştirmelerinin sebebi serbest kalan 6 şüphelinin ve ailesinin köyde Ç.'ye zarar verebileceği endişesi. Ablası ve eniştesi de yanına almadılar çünkü burada da onu rahatsız edebilirlerdi. Ç. için en güvenlisi yurtta kalmaktı. Aile de kızlarından ayrı oldukları için çok üzgün. Ancak bu anlamda yapabilecek bir şey yok. Fakat aile de ben de sık sık kendisini ziyaret ediyor, ona destek olmaya çalışıyoruz."

Ç. ile devlet yurdunda görüşen bir akrabası da Ç.'nin durumunu şöyle anlattı: "Ç. her şeyin bitip kısa süre sonra köyüne geri döneceğini sanıyor. Çocuk doğmadan “Çocuğu içimden çıkarsınlar da çocukluğuma devam edeyim” diyordu, şimdi de köyüne dönmeyi bekliyor. İçimiz parçalanıyor ancak kendine gelmesi zor. Çünkü Ç. hala çocuk ve yaşadıklarını hala kavrayamıyor” dedi.

Tecavüz Zanlısı 1 Kişi Tutuklandı, 6 Kişi Serbest Bırakıldı

Ç.'nin verdiği ifadelere göre, Ç.'ye 15 yaşından 17 yaşına kadar sistematik olarak tecavüz eden K.T. tutuklu iken, "K. ile birlikte olmuşsun, benimle de birlikte olacaksın, yoksa ailene söylerim. Sana para veririm, istediğin her şeyi alırım" diyerek Ç.'ye cinsel istismarda bulunan K.T.'nin ağabeyi B.T. ve K.T'nin 5 arkadaşı tecavüz iddiasını reddederek adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldığı öğrenildi.