Büyük Birlik Partisi Erzincan İl Başkanı Tolga Altınoluk, 15 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle bir açıklama yayımladı.

Altınoluk mesajında "15 Temmuz büyük bir millet için agır bedeller ödediğimiz bir gündür, 15 Temmuz bir darbe değil işgal kalkışmasıydı ve bu sürecin kahramanları aziz Türk milleti olmuştur, kazananıda Türk demokrasisidir. Bu alçak suikast sadece devlete değil, dine, dindarlığı, din adamlarının toplumdaki itibarlarınada suikast etmişlerdir. 40 yıl boyunca, terfi  ettireceği bütün adamlarının, bütün detaylarıyla terfisini planlayan bir alçak yapı 40 yıl boyunca hiyerarşide bir aksilik olursa yerine gelecek yedekleri bile planlayacak kadar detaylı organize olmuş bu alçak yapı tamamen bittiği söylenemez.

Bugün fetö dediğimizin yarın benzerlerini görmekten kurtulamayız birliğimizi o alçak saldırıda olduğu gibi diri ve daim tutmalıyız. 
Bu aziz millet Devletiyle  el ele vererek püskürttüğü işgal girişimi sırasında 62’si polis, 5’i asker, 181’i de sivil 248 kişi şehit olmuştur. 
Bütün şehitlerimize gönüllülerinnden şehadet şerbetini içen kardeşlerimize Cenab-ı Mevlâ’dan rahmet, kederli ailelerine sabrı cemil niyaz ediyorum
Bu olay, milletin devletiyle el ele vererek sonuçlandırdığı bir girişim olarak hatırlanacaktır Rabbim devletimize milletimize zeval vermesin" dedi.