Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, Erzincan Muhtarlar Derneği üyeleri ile bir araya gelerek Aras EDAŞ çalışmaları hakkında bilgiler vererek muhtarların görüşlerini aldı.
Erzincan Aras EDAŞ İl Müdürlüğünde Erzincan Muhtarlar Derneği Başkanı Kurtuluş Kılıç ve dernek üyeleri ile bir araya gelen Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş ve Aras ADEŞ Erzincan İl Koordinatörü Alaattin Ateşal, Erzincan Muhtarlar Derneği üyelerine Aras EDAŞ çalışmaları hakkında bilgiler verdiler. Erzincan Muhtarlar Derneği üyeleri ile bir araya gelen Aras EDAŞ yetkilileri şirket çalışmaları hakkında bilgiler verdikten sonra muhtarların soru ve görüşlerini aldı. Düzenlenen bilgilendirme toplantısında ilk olarak bir sinevizyon gösterisi ile Aras EDAŞ çalışmaları anlatıldı.
Daha sonra bir açıklama yapan Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, “Biz Erzincan’a önem veriyoruz. Erzincan’a verdiğimiz önemin bir sebebi de Erzincanlı vatandaşlarımızın dürüstlüğü. Kayıp kaçak oranımızın en düşük olduğu illerden bir tanesidir. Tahsilat oranımızın en iyi olduğu illerden bir tanesidir. Bu vatandaşlarımızın duyarlılığı, sizlerin vatandaşlarımızla olan diyaloğunun, bir eseridir. Bu bizim çalışma arkadaşlarımızın da vatandaşlarla olan duyarlı, doğru iletişim kurarak çalışmasının eseridir. Biz bu anlamda Erzincan ilinde batı illerinde olan elektrik şebekesini oluşturma çabası içerisindeyiz. Bunun için her yıl artan yatırımlar yapıyoruz. Bu yıl için 30 milyon TL bir yatırım planladık. Mevsim şartları itibariyle daha yükseğini yapmak isteriz ama bölgemizde mevsim kısa olduğu için şimdilik 30 milyon TL planladık. Önümüzde ki 3 yıl içinde ayrıca bir 100 milyon TL daha yatırımımız var. İnşallah bunları hayata geçireceğiz. Bunlar hayata geçtikten sonra da bölge insanı, bölge çalışanı, sanayicisi, turizmcisi, enerji yönüyle her türlü konfora sahip olacak. Bölgenin kalkınması da enerjiye bağlı. Bölgenin refahı da enerjiye bağlı. Biz bunun bilinci ile çalışıyoruz. Kesintisiz enerji, her türlü teknolojik imkanı uluslar arası standartlarda ne gerekiyorsa bunu yapma gayreti içerisindeyiz. Bunu peyderpey hayata geçirmeye çalışıyoruz. Önümüzde ki günlerde skada altyapısını ilk Erzincan’da başlatma gayreti içerisindeyiz. Skada sistemi dediğimiz akıllı şebekelerin yönetilmesi, uzaktan izlenmesi ve takibi önemli bir çalışma. Kesintisiz enerjinin de önemli bir kaynağı. Bunu Erzincan’dan başlatacağız. Bununla ilgili arkadaşlarımız projelendirme çalışmalarına başladılar. Bizim için enerji alt yapısının kesintisin enerji kadar önemli olan iletişim. Geçmişte meşgul çalan veya ulaşılamayan telefonlar yerine bugün 24 saat ulaşabileceğiniz bir çözüm merkezi telefonu var. 7 gün 24 saat ulaşabildiğiniz her türlü derdinize de çözüm bulan, adında özellikle çağrı merkezi değil çözüm merkezi diyiyoruz” dedi.           
Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş’ın konuşmasının ardından Erzincan Muhtarlar Derneği üyeleri, Aras EDAŞ hakkında görüş ve önerilerini dile getirdiler.
Aras EDAŞ İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, Erzincan Muhtarlar Derneği Başkanı Kurtuluş Kılıç ve dernek üyesi muhtarlar, Aras EDAŞ Erzincan İl Koordinatörü Allattin Ateşal, Aras EDAŞ Kurumsal İletişim, Kalite ve İK Koordinatörü Nilüfer Orkan Kılıç katıldı