Erzincan da yürütülen sosyal ve ekonomik yatırımları değerlendirmek ve ilçelerin genel sorunları hakkında bilgi almak amacıyla düzenlenen Kaymakamlar toplantısı Erzincan Valisi Süleyman Kahraman’ın başkanlığında Vali Yardımcıları ve İlçe Kaymakamlarının katılımıyla Valilik toplantı salonunda gerçekleşti.
İlçelerde ihtiyaçlı ailelerin tespit edilerek kışlık yakacak ihtiyaçlarının bir an önce karşılanması yönünde İlçe Kaymakamlarına talimat veren Vali Süleyman Kahraman;“Bizim amacımız her insanımızın derdinden haberdar olabilmektir. Bacası tütmeyen hanemiz, ekmeği olmayan soframız kalmasın istiyoruz. Dileğimiz ve gayretimiz bu yöndedir. Devletimizin şefkat elini Erzincan’ın en uzak noktasına kadar taşımayı bir zorunluluk değil, bir sorumluluk kabul ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Toplantıda Vali Kahraman, öksüz ve yetim çocukların tespit edilerek ihtiyaçlarının giderilmesi ve bu çocuklar için projeler üretilmesi, eğitim-öğretim sezonunun yeni açılması dolayısıyla ortaya çıkabilecek aksaklıkların hızla giderilmesi, okulların bina ve malzeme ihtiyaçlarının tespit edilerek ihtiyaçların karşılanması, kamu yatırımlarının gerçekleşmesi aşamasında ortaya çıkabilecek aksaklıkların ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordinasyon kurularak giderilmesi, yaklaşan kış münasebetiyle yabani hayvanlar ile sokak hayvanları için doğaya yem bırakılarak yemlendirilmesi konularında ilçe kaymakamlarından gereken hassasiyeti göstermelerini istedi.
Ayrıca, kış aylarında karayollarında ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçmek ve yol güvenliğini sağlamak amacıyla önümüzdeki günlerde geniş katılımlı bir toplantının düzenlenmesi konularında ilgililere talimat veren Vali Kahraman, daha sonra İlçe Kaymakamlarından ilçelerde yapılması planlanan ve yapılan yatırımlar ile ilçelerin genel sorunları hakkında bilgi aldı.