Erzincan Belediyesi tarafından Ergan Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde "Haydi Erzincan Ergan'a" etkinliği düzenlendi. Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincanlılara  bir müjde vererek Kayak sezonu boyunca her Cumartesi,  Pazar günleri Erzincan Dörtyol’dan Ergan Kayak merkezi ne ücretsiz otobüs seferleri düzenleneceğini söyledi. 


Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, hafta sonunu fırsat bilerek merkeze gelen kayak tutkunları ve binlerce vatandaşa belediye görevlilerince sucuk ekmek ve mısır ikram edildi. Belediyenin mehteran takımı tarafından mehteran gösterisinin yapıldığı etkinlikte Erzincan Belediyesi tandır başı ve folklor ekiplerinin sunduğu programa protokol mensupları da eşlik ettiler. 


ERGAN'A GELİN 
Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan’da 17 yıldır yapılan ciddi yatırımlardan birinin Ergan Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi olduğunu ifade ederek, Erzincanlıların Ergan'a gelerek yapılan çalışmaları yerinde görmesini istedi. Başkan Başsoy ayrıca Erzincanlılara bir müjde vererek, Kayak sezonu boyunca her Cumartesi Pazar günleri Erzincan Dörtyol’dan Ergan Kayak merkezi ne ücretsiz otobüs seferleri düzenleneceğini sözlerine ekledi. 


3 BİN 500 KİŞİ KAYAK MERKEZİNE GELDİ
Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır’ın da selamlama konuşmalarının ardından kürsüye gelen Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Ergan'da yaz boyunca yapılan çalışmaların meyvesini verdiğini ifade ederek; “sabah 09:00 itibariyle öğlen vaktine kadar 3,500 kişi gondolu kullanarak kayak merkezine geldi. Erzincan Belediyemizin katkıları ile vatandaşlarımız ücretsiz olarak otobüsler ile buraya gelme olanağı da bulduğunu söyledi. 


HEDEF 2 BİN ÖĞRENCİYE KAYAK ÖĞRETMEK

Vali Arslantaş, geçen yıl 170 metre genişliğinde bir pist oluşturuldu. Bunun bir örneği daha yoktur. Rüzgar olmadığı zamanlarda 3 bin 200 metreden, 1700 metreye inebileceğimiz 12-13 kilometre uzunluğunda bir pist oluşmuş oldu. Geçtiğimiz yıl Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz vasıtasıyla 1000 öğrencimize kayak öğrettik. Bu yıl ki hedefimiz 2 bin öğrenciye kayak öğretmek” dedi. Konuşmaların ardından düzenlenen il birinciliği kayak yarışmasından dereceye giren sporculara ödülleri verildikten sonra Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Milletvekilleri Süleyman Karaman ile Burhan Çakır, halk oyunları ekibi ile birlikte vatandaşlarla halay çektiler.