Haber: İbrahim Gürler / Selçuk Özdemir

Erzincan Belediyesi tarafından Mardin’in Derik ilçesine yaptırılan Can Kardeş çocuk parkı açılışı için Mardin’e gelen Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve ekibini ağırlayan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, misafirlerine Mardin’i gezdirdi.

Yapılan ziyarete Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, Otlukbeli Eski kaymakamı şimdiki Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, eski Milletvekili Aydın Ayaydın eşlik etti.

DİLLERİN VE DİNLERİN BİR ARADA YAŞADIĞI KENT MARDİN

İlk olarak Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi'nde gezildi.  Daha sonra ise Mardin’e gelen Turistler tarafından en çok ziyaret edilen mekanlardan biri olan Kasımiye Medresesi ve eski Mardin sokaklarında bir süre yürüdüler.  Erzincan’dan gelen misafirleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren,  Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, "Mardin’in turizm konusunda kabuğunu kırdığını ve rekor ziyaretçi rakamlarına ulaştığını belirtti. "Mardin dillerin ve dinlerin bir arada huzur içinde yaşadığı, taşların konuştuğu, medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve geçmişten bugüne bozulmayan dokusuyla örnek bir şehirdir. Buram, buram tarih kokan ilimiz yerli ve yabancı turistleri çekmektedir dedi.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Mardin’de olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, Erzincan ekibine gösterilen misafirperverlikten dolayı Vali Yaman’a teşekkür etti.