Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “Yeni Yıl” olması münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başsoy mesajında;

"Bir yılı daha geride bıraktık.
 
2016 yılı Müslümanların ağırlıklı olarak yaşadığı coğrafyalarda trajedilere sahne oldu.
Ülkemizin gelişen ve büyüyen yapısına kasteden olaylar cereyan etti. Demokrasiyi sindirememiş, çoğu dış mihraklı yapılanmalar devletimize, ülkemizdeki huzur ve sükûn ortamına kastetmeye yeltendiler.
 
Ancak 2017 yılına umutla giriyoruz. Büyüyen ve gelişen devletimiz, güçlü hükümetimiz sadece ülkemiz için değil, bölge ülkeleri için, dünya için umut olmaya devam ediyor. Biliyoruz ki Türkiye büyüdükçe, Türkiye güçlendikçe dünyaya barış ve kardeşlik hâkim olacak. Biliyoruz ki Türkiye ayağa kalktığı zaman, dünyaya 300 yıldır hâkim olan şer odaklar anlamını yitirecek, sömürü üzerine kurulu ekonomiler yer ile yeksan olacaktır.
 
2016 yılında belediye olarak önemli çalışmalara imza attık. Kent tarihinin en büyük üstyapı çalışmasını gerçekleştirerek kaldırım ve asfalt problemini büyük ölçüde çözdük.
 
Ayrıca 2017 yılında mega projelerin de startını vereceğiz. Dörtyol Yayalaştırma ve Kent Meydanı düzenleme projelerinden, üç mahallede birden aynı anda yürütülecek kentsel dönüşümden, yeni içme suyu kaynaklarının kullanımından, sabit pazar yerlerine, Vasgirt Deresi, Geçit Deresi ve Piri Sami Hazretleri Türbesi civarındaki dev yeşil alan düzenlemelerine kadar birçok yeni projemizin başlangıcını 2017 yılında gerçekleştireceğiz. Bunun yanında alt yapı çalışmaları tamamlanmadığı için, bitiremediğimiz bazı bölgelerimizdeki asfalt ve kaldırım çalışmalarını da yine 2017 yılı içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz.
 
Bu projelerde merkezi idarenin desteğini sonuna kadar kullanacağız. Bu vesile ile başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, tüm hükümet üyeleri ve özellikle ilimiz milletvekilleri Sebahattin Karakelle ile Serkan Bayram Beyefendilere, geçmişte hizmet vermiş, bakanlarımıza, milletvekillerimize ve belediye başkanlarımıza, ülkemiz ve ilimizde gerçekleşen yatırımlardan ve hizmetlerinden dolayı hasetsen teşekkür ederim.
 
 
Kıymetli Hemşehrilerim;
2017 yılına ait Yüce Yaradan’dan niyazımız şudur ki Suriye’den, Irak’a, Doğu Türkistan’dan Filistin’e Balkanlardan Kafkaslara, dünyanın dört bir köşesinde süregelen zulüm son bulsun.
 
Memleketimiz için siz kıymetli hemşehrilerimiz için hayırlara vesile olması temennisi ile yeni yılınızı tebrik eder saygılar sunarım."dedi