Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Mevlid Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımladı. 

Başkan Aksun mesajında; “Âlemlere rahmet olarak gönderilen, dünyayı karanlıktan aydınlığa kavuşturan, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in dünyaya gelişlerinin yıldönümünü, dualarla tekrar idrak etmenin mutluluğunu yaşayacağız.

Peygamberimiz; yeryüzüne hak ve adaleti, sevgiyi, saygıyı, eşitliği, yardımlaşmayı ve güzel ahlakı getirerek İslam’ın da müjdeleyicisi olmuştur. Tebliğ ettikleri ve hayatıyla insanlığın karanlığını aydınlığa, cehaleti saadete çevirmiştir. İçinde bulunduğumuz bu yüzyılda, O’nun öğütlerine, her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz.

Böyle mübarek bir günde, tüm vatandaşlarımızın ve İslam âleminin dualarının kabul olmasını dilerim. Bu kutlu gecenin, tıpkı peygamber efendimizin dünyaya ilk gelişi gibi hayırlar getirmesini; tüm insanlığın barış ve huzuruna aracı olmasını, insanlığın içine düştüğü sıkıntıların, ülkemizde ve dünyada yaşanan sorunların aşılmasına, savaşların son bulmasına, kardeşlik ve merhamet duygularının güçlenmesine vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan bir kez daha niyaz eder, vatandaşlarımızın ve tüm İslâm âleminin kandilini tebrik ederim” ifadelerini kullandı.