AK Parti Erzincan İl Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan'da ilk kez düzenlenecek Türkçe Olimpiyatlarını heyecanla beklediklerini söyledi
AK Parti Erzincan İl Başkanı Cemalettin Başsoy Türkçe Olimpiyatları'nın yapılacağı şehirlerarasında Erzincan’ında bulunmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek şehrin olimpiyatlara en iyi şekilde ev sahipliği yapacağını söyledi.
Başsoy; "Dünyanın 140 ülkesinde hizmet eden kardeşlerimizi ve bunlardan ülke olarak 2 bin öğrenciyi ve il etkinlikleri kapsamında Programın Erzincan ayağına 20 ülkeden 120 öğrenci kardeşimizi misafir edecek olmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.
AK Parti Erzincan İl Başkanı Cemalettin Başsoy, bu sene 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla 11'ncisi düzenlenecek Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'ni (Türk Olimpiyatları) hazırlıklarını değerlendirdi.
"Türkçe Olimpiyatları ile Atatürk'ün 1. Türk Dili Kurultayı'nda söylediği 'Türk dili, dillerin en zenginlerindendir; yeter ki bu dil, şuurla işlensin' sözünün doğruluğu kanıtlanmıştır." diyen AK Parti Erzincan İl Başkanı Cemalettin Başsoy , "Erzincan’da ilk kez düzenlenecek olimpiyatları heyecanla bekliyoruz. Dünyanın 140 ülkesinde hizmet eden kardeşlerimizi ve bunlardan ülke olarak 2 bin öğrenciyi ve il etkinlikleri kapsamında 20 ülke 120 öğrenci kardeşimizi misafir edecek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkçemiz bir dünya dilidir, kardeşlik dilidir ve sevgi dilidir, bu kardeşlerimiz sayesinde ülkemizden ve ilimizden bütün dünyaya insanlığı seviyoruz mesajı gönderiyoruz." dedi.
AK Parti Erzincan İl Başkanı Cemalettin Başsoy "Dil insanların birbirlerini anlamasını ve kaynaşmasını sağlayan bir unsurdur. İletişim çağında kültürlerin birbirleri ile kaynaşması, farklı kültürlere sahip insanların birbirleriyle anlaşması dil ile olmaktadır. Türkiye'nin dünya ülkeleri ile geliştirdiği ilişkiler, Türkçe öğrenen binlerce öğrencinin mevcudiyeti dilimizin hak ettiği konumu elde edeceğinin emareleri sayılır." diye konuştu.
Türkçe Olimpiyatları'na katılan öğrencilerin, bir yıl boyunca bunun için hazırlandığını belirten AK Parti Erzincan İl Başkanı Cemalettin Başsoy , "Türkçe Olimpiyatları bir final niteliğindedir. Yarışmacılar finale gelene kadar birçok aşamadan geçmektedir. Öğrenciler, sınıf ve okul seçmelerinden sonra ülke seçmelerinden geçerek bu olimpiyatlara katılmaya hak kazanmaktadırlar. Bir eğitim yılı boyunca olimpiyatlara yaklaşık 15 bin öğrenci hazırlanmaktadır. Türkiye'deki finallere katılmaya hak kazanan öğrenciler, ülkelerini Türkçe olarak tanıtan stantlar hazırlayıp, kültürlerin kaynaşmasına katkıda bulunmaktadırlar" dedi.