Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na gönderdiği mektup sonrası Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan İl Başkanı Ayhan Doğan bir basın açıklaması yaparak “Hukuk devleti anlayışını dinamitleyen bu acziyet gösterisine karşı Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyoruz. Bizler provokasyonlara asla mahal vermeyeceğiz ve istedikleri çatışma ortamını asla yaratamayacaklar” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan İl Başkanlığı önünde gerçekleşen basın toplantısına CHP İl Başkanı Ayhan Doğan, Merkez İlçe Başkanı Ali Aras ve bir çok partili katıldı. İl Başkanı Ayhan Doğan burada yaptığı açıklama şu ifadelere yer verdi;  “Organize suç örgütü lideri olma suçu ile cezaevinde yatarken, iktidar destekçisi bir parti liderinin açıklamaları sonrasında alel açık yapılan infaz düzenlemesiyle tahliye olan bir mafyacının, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ nu hedef alan bu fütursuzluk ancak ülkedeki yönetim boşluğunun ve devlet otoritesinin eksikliğinden başka bir şey değildir. Türkiye siyasi tarihinde bir ilk olacak olan bu durum, mevcut iktidarın ülkemizi 18 yılda nerelere getirdiğini gözler önüne sermektedir.
Adını dahi anmaya tenezzül etmeyeceğimiz bir cezaevi müdavimi tarafından iğrenç ifadeler kullanılmış, ölüm tehditleri yapılmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanını tehdit etmek, milyonlarca insanı tehdit etmektir. Cumhuriyetimizi tehdit etmektir. Mafyacılara bu şekilde konuşma imkânı veren düzendir. Özellikle af için uğraş veren Cumhur İttifakı liderleridir, içişleri bakanıdır, iktidardır. Bu düzeni yaratanlar ve savunanlardır.
İsmini anmaya tenezzül bile etmeyeceğimiz bir adamın, ağzıma almak dahi istemeyeceğim bu ifadeleri kimlere güvenerek sarf ettiğini yüce milletimizin takdirine bırakıyoruz.
Hukuk devleti anlayışını dinamitleyen bu acziyet gösterisine karşı Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyoruz. Bizler provokasyonlara asla mahal vermeyeceğiz ve istedikleri çatışma ortamını asla yaratamayacaklar. Bu ülke, korkusuz, yüreği ülke sevgisiyle dolu, yarınlara umutla bakan milyonlarca aydınlık insanın vatanıdır. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu mafya-çete düzenine son vereceğiz. Toplumsal barışın kalıcı hale getirilmesi için tüm terör örgütleri ve yer altı suç örgütleriyle sonuna kadar mücadele edecek ve bu mücadeleden asla ödün vermeksizin sürdüreceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi sözde kabadayıcılara ve mafya geçinenlere pabuç bırakacak bir parti değildir. İktidara koşar adım gidiyoruz. Tüm karanlıkların üstüne güneş gibi doğacağız. Ayak sesimizi duyup bundan rahatsız olan hiçbir karanlık güç buna engel olamaz, olamayacak diye konuştu.