Resmi Gazete’de gece yayınlanan kararname ile  Çorum Valisi olan Sayın Ahmet Kara,  ERDEF’i ziyaret ederek hemşerilerimizle buluştu. Atamanın duyulmasından sonra Ankara’da yaşayan hemşerilerimizde büyük bir sevinç yaşandı.

Toplantıda hemşerilerimizin duygularını anlatan ERDEF Başkanı Selahattin Ayvaz:  “Valimiz Sayın Ahmet Kara, 1977 yılında başladığı kamu görevinde 37 yıldır hizmet yürüten dürüst ve çalışkanlığı ile her zaman dikkati çekiyordu. Özellikle görev yaptığı her kademede hemşerilerimize yardımcı olması ve Erzincan sevgisi ile bilinen biridir. Bu özellikleri ile Sayın Valimizi seviyor ve saygı duyuyoruz. 37 yıldır devletin çeşitli kademelerinde görev yapmıştır.  Bu tecrübe ve birikimi ile Çorum Valiliği’nde de başarılı olacağına inanıyoruz.


Devletimiz Erzincanlılara Güveniyor

Bu kararname ile Erzincanlı beş vali olması da bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Merkez Valisi Sayın Necati Şentürk’ün Kırşehir’e, Sayın Vasip Şahin’in Türkiye’nin en büyük ili olan İstanbul’a atanmışlardır. İzmir Valisi Sayın Mustafa Toprak, Bilecik Valisi Sayın Ahmet Hamdi Nayır görevlerini sürdürüyor. Bu atamalarla devletimizin Erzincan insanına güvendiği ve önemli görevler verdiği anlaşılmaktadır. ERDEF olarak Valilerimize yeni görevlerinin hayırlı olmasını diliyoruz. ” dedi.

Kendisine gösterilen ilgi ve sevgiye teşekkür  ederek konuşmasına başlayan Vali Ahmet Kara, “ Erzincan’da edindiğimiz değerler ve devlet hizmetinde geçirdiğimiz tecrübe ile milletimize, devletimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Bizlerin yetişmesinde büyük payı olan Erzincan’ı ve Erzincanlıyı unutmamız mümkün değil. Bu nedenle nerede olursak olalım kapımız her zaman açık olacaktır” dedi. Kars Valisi olarak yıllarca görev yaptığını belirten Kara, kısaca İllerde Valilik makamının görevlerini anlattı.