DEVA Partisi Erzincan İl Başkanı Sefa Tapanoğlu Hükümeti eleştirerek "Varlık içinde yokluk" çekiyoruz dedi.

Tapanoğlu açıklamasında "Ülkemiz Havacılık anlamında çok gelişmiş. Hatta o kadar gelişmiş ki Dünya’nın en güçlü filosuna sahip. O kadar gelişmiş ki Cumhurbaşkanlığını filosunda 8 tane uçak var. Bakanlıklarda ki uçaklardan bahsetmiyorum artık. Ülkemizin zenginlerinin uçaklarından bahsetmiyorum. THK gibi kurumlarda ki uçaklardan bahsetmiyorum. TSK da ki uçaklardan bahsetmiyorum. Bahsedemiyorum çünkü içim sızlıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız filosunda ki uçaklardan sadece bir tanesini satarak ülkemize en az 10 tane Yangın Söndürme Uçağı alabilecekken biz hala yangın söndürme de Sadece Rusya’dan kiralanan ( onlar bile bize aile değil ) 3 tane uçak ile yangın söndürmeye çalışıyoruz . İktidarın bu kadar büyük başarısızlık sergilediği bu afet dönemin de vatandaşlarımız son derece cefakar ve vefakar bir şekilde yangını söndüremeyeceğini bilmesine rağmen Hz.İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca misali , can havliyle yangına su taşımasından bile  utanmadan çıkıp hala başarı öyküleri sıralamaları artık ülkemizin gerçekleriyle alay ettiklerini gözler önüne sermektedir. 
Her afetten sonra ilgili bakanların olay yeri inceleme ekibi gibi afet bölgesine gidip incelemelerde bulunmaları , Cumhurbaşkanının afetzedelere Çay atması ve destek sözü vermesi. Akabinde ilgili partinin belediye başkanlarının alay edercesine Çok ama çok düşük faizle 20 Yıl vadeyle TOKİ konutu verilecek diyerek evi yanmayanların bile kıskanacağı bir destek diyerek vatandaşlarımız ile alay etmesi.

Yeter artık diye bağırasın geliyor. Tabanda ki  mağduriyetin , yokluğun , eziyetin farkına varın. Birileri zengin olsun diye ihale açmaktan , Gereksiz yatırımlar yapmaktan vazgeçin artık. 

Çözebiliyorsanız vatandaşın ekonomik sorununu çözün. Yapabiliyorsanız şehirlerimize fabrikalar yapın. Becerebiliyorsanız iç ve dış sorunlarımızı çözün. 

Tüm dünyanın kıskandığı bir konumda yer alan , yer altı ve yer üstü kaynakları bakımından zengin olan ülkemizde  vatandaşlarımıza varlık içinde yokluk çektirmeye kimsenin hakkı yoktur" dedi.