Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına mevcut Başkan Recep Demirci yeniden seçilerek, üyelerinin güvenini tazeledi.

Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Derneği Olağan Genel Kurulu, Gazeteciler Cemiyeti binasında yapıldı. Düzenlenen Olağan Genel Kurulu, İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, Birlik Haber-Sen İl Temsilcisi Mustafa Sevilir, Anagold Madencilik Basın Müşaviri Halil Yüksel, EGC Başkanı Recep Demirci, ulusal ve yerel basında görev yapan basın kuruluşu temsilcileri ve EGC üyeleri katıldı.

Divan Başkanlığını Hüseyin Aslan’ın, Katip Üyeliklerin Ünal Tuygun ve Semih Peker’in yaptığı EGC Olağan Genel Kurulu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Olağan Genel Kurulda daha sonra yönetim kurulu faaliyet raporu, 2013-2014-2015 yıllarına ait gelir gider bilançolarının okunması, 2013-2014-2015 yıllarına ait denetim kurulu raporları okunması ve ibra edilmesinin ardından, dernek organlarının asıl ve yedek üyelerinin seçimi yapıldı.

59 üyesi bulunan Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurulunda, katılım gösteren 38 üyenin tamamının oylarını alan mevcut EGC Başkanı Recep Demirci, yeniden Başkanlık görevine seçilerek üyelerin güvenini tazeledi.

Gazetecilik mesleğinin meşakatli ve bir o kadar da fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu hatırlatan EGC Başkanı Recep Demirci, Erzincan’da görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşu temsilcilerinin çalışmalarını özverili bir şekilde sürdürdüklerini ifade etti. 2010 yılında kurulan Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Derneğinin, basın mensuplarını bir araya topladığını, birlik ve beraberlik içerisinde bir oluşum kurulduğunu vurgulayan Başkan Demirci, bundan sonra basın mensuplarının sesi olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, basın kuruluşu temsilcilerine kendilerine gösterdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Dilek temenni bölümünde ise söz alan gazeteciler, cemiyetin çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, yapılması gereken bazı konular hakkında fikir verdiler.

EGC Olağan Genel Kurulu sonunda; Yönetim Kurulu Başkanlığını Recep Demirci, Yönetim Kurulu Asil Üyeliklere; Burhan Torunlar, Mücahit Danişment Özdemir, Barış Yalçınkaya ve Dursun Bektaş. Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine; Beşir Buyruk, Salihe Kara, Faruk Canbaba, M. Enes Sevilir, Recep Yılmaz. Denetim Kurulu Azil Üyeliklerine; Halil İbrahim Özdemir, Mehmet Buyruk, Zeki Demirbaş. Denetim Kurulu Yedek Üyeliklerine; Mustafa Özsoy, Alparslan Kanmaz ve Nüsret Koşan getirildi.