Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Aksun mesajında "24 Kasım 1928'de yayımlanan ‘Millet Mektepleri Talimatnamesi’ gereğince, Ülkemizin her köşesinde Millet Mektepleri açılmış, aziz milletimize yeni harflerle okuma yazma öğretilmiş, Mustafa Kemal Atatürk bu çalışmalara "Millet Mektepleri Başöğretmeni” sıfatıyla katılmıştır.

Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Aziz milletimizin ruh ve karakterine biçim veren, bugünün mimarı, yarınların hazırlayıcısı muhterem öğretmenlerimize çok şey borçlu olduğumuz iyi bilinmelidir.

Sahip oldukları bilgi, kültür ve deneyimi benimseterek kuşaklara aktaran öğretmenlerimiz, sosyolojik sürekliliğin sağlanmasına da büyük bir katkı sağlamaktadır. Öğretmenlerimiz bu özelliklerinden dolayı yaşadıkları çevrenin öncüsü olmuşlardır. Nitekim gelecek nesillerin yetişmesinde en önemli rol öğretmenlerimizindir.

İçinde bulunduğumuz bu zorlu salgın sürecinde eğitim tüm dünyada sekteye uğramış devletimiz de buna karşılık okul tabanlı eğitimden dijital eğitim öğretime geçiş yapıp büyük ölçüde bu sorunun önüne geçmiştir. Devletimiz ve milletimiz öğretmenleri ile her şartlar altında zorlukların üstesinden geleceğini göstermiştir.

Değerli Meslektaşlarım;

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip olmaları, tarihimize ve milli kültüre bağlı, evrensel değerlere açık, aklı hür vicdanı hür kişiler olarak yetişmeleri için bin bir fedakârlık gösterdiğiniz için sizlere şükran duygularımı ifade etmek istiyorum.

İçinizden biri olarak son derece zor, yorucu ama bir o kadar da zevkli ve heyecanlı en kutsal mesleğe sahip olduğunuzu biliyorum. Gelecek nesillerin mimarları, Büyük Türk Milletinin geleceği sizin elinizde yetişecektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, emekli olan ve görevine devam eden tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten duygularımla kutluyorum" dedi.